Miroslav Macek: Který debil byl odpovědný za tuto inscenaci?

08.02.2016 10:56

Pondělní glosy Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Který debil byl odpovědný za tuto inscenaci?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jestli po té sobotní policejní frašce v pražské Thunovské nepadne ministr vnitra a policejní ředitel, a ten policajtský floutek v bundě se šálou, který tu policejní provokaci organizoval na místě, nebude okamžitě vyhozen na dlažbu, pak je opravdu nejvyšší čas k defenestraci. Také se ukáže, jestli zde zbyla ještě vůbec nějaká solidní media.

A mimochodem: který debil byl odpovědný za tuto inscenaci?

Česká televize by se pak měla omluvit veškerým svým nedobrovolným koncesionářům - chlebodárcům za zcela neobjektivní zpravodajství hraničící taktéž s debilitou.

Podle časopisu Respekt zaplatila česká vláda za ty dvě dívky unesené v Pákistánu, které se vloni vrátily domů, 6 milionů dolarů, tedy cca 150 milionů korun. Což je samozřejmě nesmysl, neboť tak vysoké platy ministři nemají a navíc lze předpokládat, že ze svého by nedali ani korunu. Ty peníze jsme nedobrovolně zaplatili my všichni…

Nechápu, proč se pochybuje o příčetnosti pětice, která se nechala „unést“ v Libanonu. Pokud bylo jejich cílem dostat zpět do Libanonu Libanonce zadržené v Praze (domnívám se, že ano), tak odvedli brilantní práci.

Vyšla „Euroangličtina“, česko - anglický slovník odborné terminologie institucí a fondů EU. Už tedy konečně vím, že "disseminate good practice examples" znamená "rozšířit příklady dobré praxe", že "endeavour to streghten efforts" je "snažit se posílit úsilí" a "enhance visibility of EU funded project" znamená "zviditelnit projekty podpořené z fondů EU".

What a great tool to remind stupidity of eurospeak...

Matěj Stropnický:
Není normální, aby 80% Čechů létalo na dovolenou.
Dodávám:

Také bych raději putoval po vlastech Českých, pokud tu bude kvalita pohostinnosti (v tom nejširším slova smylu) stejná, jako kupříkladu v Rakousích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…