Miroslav Macek: Máme premiéra, který vede stát a občany do hluboké bídy

27.07.2022 9:32 | Komentář

Středeční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Máme premiéra, který vede stát a občany do hluboké bídy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Dolar vůči ostatním měnám posiluje, Česko spolu s mnoha dalšími státy na tom bude tratné a ve finále to samozřejmě odnesou občané.
Ještě stále si myslíte, že financování americké proxy války s Ruskem na Ukrajině a lezení našich a EU politiků do amerického zadku je v našem zájmu? Že jde o demokracii a svobodu a nikoliv o prachy?

Ivan Hoffman:
Je třeba si uvědomit, že nedělá-li premiér ostudu, neznamená to, že nedělá škodu. Máme premiéra, který vede stát a občany do hluboké energetické a ekonomické krize. Do bídy. Činí tak sice nonšalantně, ale to z něj státníka a lídra země nedělá. Prominete-li mi stručnost, pan profesor Fiala coby premiér je naprostá katastrofa. Méně kompetentního premiéra nepamatuji a to jsem zažil i několik socialistických.

Je dobré čas od času pohlédnout na globus, aby se člověk nedivil čínské zprávě, že „je zapotřebí vytvořit novou bezpečnostní architekturu západního poloostrova eurasijského kontinentu.“
Nemáte-li globus, myšlena je Evropa.

Americký ISW:
Vuhlehirská tepelná elektrárna, druhá největší na Ukrajině, tvořila výběžek, kde ukrajinským obráncům v případě ruského průlomu hrozilo obklíčení. Obsazení areálu elektrárny je zřejmě výsledkem spořádaného stažení Ukrajinců. Postup ruských vojsk u vuhlehirské elektrárny neznamená bezprostřední ohrožení města Bachmut v Doněcké oblasti, které je jedním z cílů ruské ofenzivy na Donbasu. Ukrajinským obráncům naopak dává možnost zkrátit, a tím i stabilizovat frontu v této oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…