Miroslav Macek: Nebylo by jednodušší a levnější soudy zrušit a nechat všechno na Benešové?

09.08.2019 13:44

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nebylo by jednodušší a levnější soudy zrušit a nechat všechno na Benešové?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Největší sympatie si ze zahraničních osobností veřejného života získala u Čechů slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, pozitivně ji hodnotí 71 procent lidí. Následuje papež František s 63 procenty kladných hlasů. Naopak nejméně populární je čínský prezident Si Ťin-pching a za ním předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker. Vyplynulo to z červnového průzkumu agentury STEM, přičemž nejzajímavější je to, že nebývalý počet Čechů ví, jak se jmenuje čínský prezident. Velezajímavá zpráva! Tolik Čechů z hlavy ví, jak se jmenuje čínský prezident!

Finančníka Bugajevského zadržela policie v Česku v lednu 2018 na základě mezinárodního zatykače. Ruská strana tvrdí, že Bugajevský připravil tamní banku Interkommerc v přepočtu o více než miliardu korun. Pod záminkou fiktivních výměn valut prý vyvedl miliony eur na účty, které kontroloval buď on sám, nebo další lidé. Další z obviněných uprchl do Izraele. Vyšetřovatelé tvrdí, že byla vytvořena kriminální skupina, která vybírala peníze ze zahraničních účtů. Finančník Bugajevský označuje kauzu za politickou a v Česku požádal o azyl. Pražský městský soud rozhodl, že je vydání Bugajevského do Ruska přípustné, to opakovaně potvrdil i vrchní soud. Konečné rozhodnutí však bylo na českém ministrovi spravedlnosti.

Tolik zpráva.

Ministryně spravedlnosti za ANO Marie Benešová se rozhodla jej do Ruska nevydat. Pak ovšem nechápu, proč se z mých daní platí soudci pražského městského a vrchního soudu, když nakonec rozhoduje exponentka hnutí ANO, kterou ze svých daní též platím. Nebylo by jednodušší a levnější ty soudy zrušit a ponechat veškerá rozhodování jen na Marii Benešové?

Řidič dodávky ve východním Londýně zaútočil při noční kontrole na policistu mačetou a poranil ho na hlavě. Policistovi, kterému je kolem 30 let, se podařilo ubránit pomocí taseru. Útočníka následně zadržel policistův kolega. Informoval o tom ve čtvrtek britský list The Telegraph a stanice BBC.

Řidič dodávky zaútočil při noční kontrole na policistu mačetou a zranil ho na hlavě. Policistovi se podařilo ubránit pomocí taseru a útočníka zadržel jeho kolega. Tolik stručná zpráva The Telegraph a BBC.

Aniž to tyto zdroje uvedly, dá se předpokládat, že šlo o rodilého Brita jménem John Bull, William Shakespeare, Harold Wilson či nějak podobně a byl duševně nemocný, takže to s ničím, ale vůbec s ničím nesouvisí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …