Miroslav Macek: Nejlepší novoroční projev měli opět Vídeňští filharmonici

03.01.2019 8:39

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nejlepší novoroční projev měli opět Vídeňští filharmonici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Opět se rozvinula debata, kdo více znečišťuje ovzduší, zda automobily, letadla nebo chov zvířat. Kupodivu nikoho nenapadlo, že je to jen a jen člověk.
Za mého mládí žilo přitom na Zemi 2,5 miliardy lidí, kdežto dnes téměř 7,5 miliardy. Nemám přitom sebenepatrnější pocit, že by mi většina z těch 5 miliard navíc jakkoliv chyběla.

***

Nejlepší novoroční projev měli bezesporu jako obvykle Vídeňští filharmonici.

***

Roman Šmucler:
Prezident, premiér, šéfové obou komor Parlamentu kritizují stát a "ty nahoře". Takže se zdá, že za všechno v Česku může Hospodin.

***

Ekonom Pavel Kohout:
Stát nemá možnost tvořit hospodářský růst a technický pokrok. Má jen možnost překážet, anebo nepřekážet. Kdykoli si vybere druhou možnost, následuje prosperita.

***

Petr Hampl a jeho katastrofický scénář:
Moc rád bych se mýlil, ale vypadá to, že pražská kavárna našla po debaklech se Schwarzenbergem a Drahošem skutečně silného prezidentského kandidáta - Jaroslava Kuberu.
Kubera neomarxistům nikdy nic neodepřel, až po islamizaci vlastního města, ale pro veřejnost má líbivé rebelské řeči. Přesně jako Andrej Babiš. K podpoře Kubery se mohou spojit Česká televize, bakalomédia i média ODS (Reflex, Echo24), navíc by jej podpořily osobnosti napříč spektrem, protože Kubera umí skvěle budovat vztahy (právě na základě toho, že každému říká, co chce slyšet).
To by otevřelo cestu ke katastrofickému scénáři s Kuberou na Hradě a vládou ODS, kde budou mít ministerstva spravedlnosti a školství Piráti. ANO by mohlo být třetí vládní stranou, která si bude jen hlídat finanční toky k Agrofertu.
V současné křehké situaci by mohly čtyři roky takové vlády stačit k úplné likvidaci státu i národa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…