Miroslav Macek: O novém zákonu mám pochybnosti

22.01.2015 8:45

Čtvrteční glosy 22. 01. 2015 Miroslava Macka.

Miroslav Macek: O novém zákonu mám pochybnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

ČESKÝ rozhlas před nástupem ředitele Duhana do funkce vysílal 70% zahraniční hudby a 30% české. Po jeho nástupu se poměr změnil na neuvěřitelných 82% hudby zahraniční a 18% české.

Zajímavý přístup k české kultuře!

Do sněmovny míří nový zákon, který by od příštího roku mohl zakázat energetické nápoje s kofeinem mládeži do 18 let. Experti tvrdí, že tyto nápoje dětem škodí a jsou výrazně nadužívány. O tom, že tyto nápoje ve větší míře škodí nemám pochyb. O tom, že jsou některými jedinci nadužívány, také ne. Jen mám velmi velké pochyby, že jejich zákaz je to správné řešení. A ještě větší pochyby mám o tom, zda Bohuslav Svoboda, který s návrhem zákona přichází, je nadále členem ODS - ta totiž vždy pokládala zákazy a příkazy za součást neutuchajícího omezování osobní svobody a posilování paternalistického státu.

Ministerstvo financí zaplatilo za analýzu nákladů a úhrad zdravotního pojištění firmě SW Lab s.r.o. 217 800 korun, a to za expresních dvacet dnů práce. Přitom smlouva, na jejímž základě vystavila firma fakturu, byla uzavřena na dobu devíti měsíců.

Nechápu ovšem, že se někdo může divit! Komplexně Geniální Babiš je prostě geniální i ve vybírání firem, které prostě umějí nemožné do zítřka a zázraky na počkání…a ne, aby Vás, vy šťouralové, napadlo, že za analýzu nákladů a úhrad zdravotního pojištění je placena spousta státních zaměstnanců! Ještě byste si mohli myslet, že by bylo možné zrušit ministerstvo zdravotnictví, Český statistický úřad, Všeobecnou zdravotní pojišťovnu a další nezbytné molochy, které samozřejmě validní informace o zdravotním pojištění nemají…

Zpráva:

Pařížská starostka Anne Hildagová plánuje podat žalobu na televizní stanici Fox New za to, že v souvislosti s útokem na časopis Charlie Hebdo uvedla, že se v Paříži nachází několik čtvrtí nebezpečných pro nemuslimy. Podle Hildagové tím utrpěla pověst města.

Dodávám:

Takhle vyhazovat za právníky! Přece nejlepším důkazem opaku by bylo, kdyby se v těch několika čtvrtích sama večer prošla…

Zpráva z idnes:

Náměstek ústeckého primátora Martin Hausenblas z hnutí PRO! Ústí se rozhodl místo služební limuzíny používat svůj sportovní elektromobil značky Tesla za tři miliony. Opozice ho kvůli tomu obvinila, že se povyšuje a zneužívá peníze města, protože auto na magistrátu dobil.

Dodávám:

Z textu ovšem dále vyplývá, že náměstek nevyužívá služební auto a kartu na pohonné hmoty, čímž městu šetří tisíce měsíčně. Auto si pak dobil na radnici jednou, a to z nezbytí. Ve veřejných radničních garážích pak nechal zřídit veřejné dobíjecí místo, cca za 3.000.- Kč s počitadlem, aby případná budoucí dobití mohl uhradit.

Nejvíce mne ovšem fascinoval názor bývalého šéfa ústecké ODS Radima Holečka: „Je to nešťastné. A fakt, že takové elektroauto má pouze on, dělá dojem nadřazenosti. On tvrdí, že je to vize budoucnosti, lidé taková auta budou mít. Ale ať se kouknu nalevo nebo napravo, takové auto má jen on.“ Nespletl si zcela stranu? Nebo je dnes rovnostářství politickým hitem ODS?

Čtenář O. N. mi napsal:

Extremista, rasista, xenofob, islamofob, nácek, radikální pravičák, homofob... to všechno jsou novinářská synonyma pro bílého heterosexuála pracujícího mimo státní sektor a mimo "neziskové" organizace.

Dodávám:

Také mám v poslední době ten dojem…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …