Miroslav Macek: Počet různých pohlaví jde prý už do desítek

31.08.2018 8:39

Páteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Počet různých pohlaví jde prý už do desítek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Andrej Babiš v přednášce na VŠE 21. 11. 2011:
Deficit je ztráta. Kdyby mi někdo sestavil byznys plán se ztrátou, tak ho vyhodím.
Alena Schillerová, ministryně financí, 29. 8. 2018:
Já jsem se rozhodla, že předložím návrh státního rozpočtu se ztrátou 40 miliard.

***

„U Kábulu se bojuje za Prahu,“ prohlásil prezident Zeman den po setkání s americkým velvyslancem.
Naštěstí ne za Brno, Ostravu, Olomouc…

***

Čtenář glos J. H. mi napsal:
Po přečtení Vaší glosy ke genderovému šílenství v americkém filmu mě napadlo, zda se tato gender-balance dotkne i sportu.
Dojde s trochou nadsázky k tomu, že v závodech Formule 1 bude muset být stejný počet mužů a žen nejen v roli pilotů, ale i sestavě servisních týmů, které při zastávkách v boxech vyměňují jistě dost těžké pneumatiky? Bude muset být v Tour de France stejný počet závodníků mužského i ženského pohlaví?
Dočetl jsem se, že loni německý Spolkový ústavní soud přikázal matrikám uvádět kolonku pro třetí pohlaví. Možná, že to tak je (a není-li, jistě brzy bude) i v jiných státech. Projeví se to nějak i ve sportu? Budou na OH a dalších sportovních soutěžích vypsány kategorie třetího pohlaví. Ne-li napadnou to jedinci třetího pohlaví u soudů?
Také se hodně hovoří o tom, že pohlaví je jen sociální konstrukt a každý člověk se může svobodně rozhodnout, zda se cítí mužem nebo ženou bez ohledu na tělesné znaky. Může se stát, že se sportovec - muž (dobrý, ale nikoli špičkový) prohlásí za ženu a přihlásí do závodů v ženské kategorii, kterou by jistě vyhrál. Nebude-li mu to logicky umožněno, zažaluje pořadatele z upření nezadatelného lidského práva?
Vím, že to o čem píšu, může být pokládáno za přehnané, ne-li rovnou za fantasmagorii. Ale před nikoli dlouhou dobou by za fantasmagorie bylo pokládáno i třetí pohlaví a budování záchodů pro toto třetí pohlaví ve veřejných budovách, jak se prý už někde v politicky korektním světě děje. A dokonce počet těch různých pohlaví jde prý už do desítek. A to, co dnes píšete o genderově vyvážených filmech, by před pár lety byla také fantasmagorie. A za pár let, kdo ví?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …