Miroslav Macek: Práce snů? Povolovat wifi ve vlacích

14.05.2015 10:05

Čtvrteční glosa Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Práce snů? Povolovat wifi ve vlacích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zpráva:
Do absurdní situace se dostaly České dráhy se snahou pokrýt další své vagony bezdrátovým připojením k internetu. Třicítka vozů má už přes měsíc wifi, ale nesmí mít zapnutý internet. Dodavatel - dceřiná firma Českých drah - totiž zapomněl požádat Drážní úřad o schválení.
Dodávám:
Tak tomu říkám práce snů, povolovat či zakazovat wifi ve vlacích! Jak dlouho může takové složité rozhodování trvat?

Michael Kocáb: Zeman musí odstoupit, je nemocný. V poslední době se vyrojilo pár jeho anamnéz, že už se jedná o duševní nemoc. Já si to tedy také myslím.
Michael Kocáb: Putin musí vrátit Krym.
Dodávám: Zřejmě je to nakažlivé…

Petr Hampl:
S postupnou změnou společenského zřízení od demokracie k byrokratické oligarchii je stále víc vidět, jak strašně cenným aktivem jsou přátelé a dobří známí. Pokud by vám úřady zabavily dítě, máte dost přátel, co budou dělat bordel na úřadě, obtěžovat úřednice a třeba jim i vyhrožovat? Máte ve svém okolí dost lidí, o kterých máte jistotu, že vás nikdy neudají, když podnikáte načerno? U kterých můžete nakoupit, nevzít si účtenku a víte, že by vám stejně uznali reklamaci? Před kterými můžete říkat věci, které nejsou politicky korektní a nebudete mít problémy. Kteří pro vás udělají maximum, až si na vás zasedne exekutor? Kteří vám vyběhají protekci, až onemocníte a léky budou na příděl? A z druhé strany, všimněte si, že obětí úřední zvůle jsou nejčastěji osamělí lidé. Hordě, která drží pospolu, se úředníci raději vyhnou. Za Husáka jsme se naučili, že sítě vztahových kontaktů jsou největším bohatstvím. V současné Skandinávii je to zrovna tak. Bude to tak i v českých zemích, které se vrací k socialismu. Investice do vztahů je nejlepší investice, jaká se dnes dá udělat.

Čtenář glos R. V. mi napsal:
Za časů komunismu našly na Západě azyl tisíce lidí z východoevropských zemí, nyní se tytéž státy uprchlíky zdráhají přijmout. Ve svém komentáři to napsal německý týdeník Die Zeit, Upozorňuje tak na to, že Česko, Maďarsko, Polsko i Bulharsko společně prohlašují, že žádné žadatele o azyl nechtějí.

Komentátor německého listu asi utrpěl nějaké sluníčkové vzdělání, že nedokáže pochopit rozdíl mezi emigranty z ČSSR a materiálem, co se plaví přes Středozemní moře z Afriky. Nebo snad má pocit, že by tam Čechoslováci kázali o vedoucí úloze strany a požadovali zavést komunismus? A když by jim německá vláda nešla na ruku, tak by se bouřili, zapalovali auta a rabovali obchody?

Nicméně minimálně za sebe mohu Němcům vzkázat, že až oni, stejně tak kulturně kompatibilní Němci jako byli tehdy Čechoslováci, budou hledat azyl, rád je přijmu. Ostatně Belgičané, co se jim islám nelíbí, již byli oficiálně před třemi lety místním imámem Fouadem Belkacem k odchodu vyzváni. A já zde na ně čekám s otevřenou náručí.

Opsáno z facebooku:
Kdo podniká, tak tohle zná... Zrovna dneska mi volala jedna úřednice, že přijdou v červnu na kontrolu dokumentů, jestli existují, jestli jsou podepsané apod. Na připomínku, že od každého dokumentu je u nich kopie, protože vše podepisovali jako poslední, řekla, že to prostě musí zkontrolovat...

www.viditelnymacek.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…