Miroslav Macek: Pro imigranty nevaříme - svoboda slova platí jen někdy

15.09.2015 8:35

Úterní glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Pro imigranty nevaříme - svoboda slova platí jen někdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Majitel pizzerie v Hrušovanech nad Jevišovkou na Znojemsku se rozhodla svůj postoj k uprchlíkům vyjádřit jasně. Na svůj facebookový profil v úterý vyvěsil fotku s nápisem „V naší restauraci pro imigranty nevaříme!“ Případ řeší policie.
Tolik zpráva. Další důkaz toho, že svoboda slova platí jen o něčem a někdy… bohužel je však nedělitelná.

Zdalipak si ještě někdo vzpomene, jak se v roce 1999 humanitárně bombardovalo, aby se mohli kosovští Albánci vrátit z emigrace domů?

Štěpán Binko na facebooku:
Evropa se rozhádá, jestli si rozdělí dvacet, čtyřicet nebo sto dvacet tisíc uprchlíků, zhroutí se přitom základní atributy a procesy v EU fungující, a přitom Německo očekává za 2015 příliv osmi set tisíc a do konce roku další jeden milion lidí, kteří sem přijedou s vidinou ráje na zemi. A volení zástupci, kteří u nás nezvládají vymoci tak elementární dodržování norem typu v lázních se nekoupu v burce, v noci se nedělá bordel, nás chtějí přesvědčit, že ví, jak na to.

Dodatek z facebooku:
Co dělali politici EU, když začaly nepokoje v muslimských zemích v Africe a na Blízkém východě? Dohadovali se s námi, nováčky, o názvu olomouckých syrečků. Dokázali, že sedí ve svých bruselských, berlínských či pařížských skleněných věžích ze slonoviny, kam ozvěna dopadů jejich předchozích chybných rozhodnutí nedolehne. Teď sklízíme všichni důsledky jejich neschopnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …