Miroslav Macek: První obětí při každém konfliktu je pravda

21.02.2022 20:44 | Glosa

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: První obětí při každém konfliktu je pravda
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Neustále mějte na paměti, že první obětí při každém konfliktu je pravda.

***

Petr Fiala:
Díky očkovaným se teď můžeme vracet do normálu.
Je neuvěřitelné, čemu může premiér říkat normál!

***

Neměli by se ti, kteří chtěli odvolat prezidenta Zemana z funkce kvůli jeho duševnímu stavu, po jeho pátečním projevu ve sněmovně hluboce omluvit? Neboť, i když nemusíte s vyřčeným souhlasit, jistě uznáte, že šlo o projev brilantní, byť šlo o házení výměšků druhu mořských plžů samicím domácího bravu.

***

Pražští kriminalisté se zabývají případem, kdy někdo namaloval v MHD šibenici pro šéfku Sněmovny Markétu Pekarovou Adamovou. Ministr vnitra Vít Rakušan chce do budoucna víc řešit symboly šibenic i s novým policejním prezidentem.
Konečně se někdo začíná zabývat vážnými věcmi a ne takovými prkotinami jako je cena energií nebo stamiliardový státní dluh.

***

Biden: Jsem přesvědčen, že Putin se rozhodl pro invazi.
Tolik titulek. Že už by američtí a britští vojenští instruktoři konečně přesvědčili Ukrajince, aby zaútočili na Doněcko a Luhansko?

***

Britské úřady se rozhodly zakročit proti ideologické indoktrinaci na školách. Ministr školství Nadhim Zahawi směrnicí zapověděl „předkládání sporných tezí jako faktů“.
No comment.

***

Určitě si přečtěte!
Článek Václava Vlka staršího ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

9:39 Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

Polyhistor je označení pro člověka aktivního ve více oborech lidské činnosti. Klasickým příkladem je…