Miroslav Macek: Ti, co se nekamarádí s Peltou, mají holt smůlu a musí do práce

24.07.2018 12:00

Úterní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Ti, co se nekamarádí s Peltou, mají holt smůlu a musí do práce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Neznámý spolek získal od fotbalové asociace, kterou tehdy vedl Miroslav Pelta, sedm milionů korun. Byla to jedna z nejvyšších částek při porcování takzvaných peněz z loterií za rok 2016. Spolek pro podporu mládeže a kolektivních sportů přitom nespolupracuje s žádnými kluby a začal fungovat krátce před odklepnutím milionů. Sídlí navíc v tom samém bytě jako firma, ve které figuruje jeden z blízkých Peltových spolupracovníků.

Tolik rozhlasová zpráva. Ostatní, co se nekamarádí s Peltou, mají holt smůlu a musí chodit do práce, a to navíc s hořkým vědomím, že u nás je spravedlnost nejen slepá, ale zásluhou mozkové mrtvice i nehybná.

Po kolapsu komunismu se postupně západní investoři (především Němci) stali majiteli významné části kapitálu v postkomunistické Evropě. „Když vezmeme celkový objem fixního kapitálu (včetně budov), patří jim čtvrtina“ napsal v lednu letošního roku na svůj blog známý francouzský ekonom Thomas Piketty, který se zabývá otázkami příjmové nerovnosti. Jako nejvíce poražený stát z tohoto srovnání vychází jednoznačně Česká republika

Podle oficiálních statistik Eurostatu bylo z České republiky od roku 2010 do roku 2016 na dividendách „odkloněno“ 7,6 procenta HDP. V absolutních číslech to znamená, že z naší země za tu dobu odešlo 2 252 miliard korun, zatímco ve formě evropských dotací se nám za stejnou dobu „vrátilo“ 1,9 procenta HDP. To dělá 563 miliard korun. Česká republika je tedy v minusu 1 689 miliard korun za sedm let. Roční minus dosahuje 241 miliard korun. V přepočtu na výkon ekonomiky to dělá minus 5,7 procenta HDP.

Ifo Institut:

Samoregulaci přistěhovalectví lze očekávat jen v případě, že migranti budou pobírat pouze mzdu za práci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…