Miroslav Macek: USA i Rusko přesně vědí, co se stalo s malajsijským letadlem

21.07.2014 8:52

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: USA i Rusko přesně vědí, co se stalo s malajsijským letadlem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Samozřejmě, že USA i Rusko přesně vědí, co se stalo s malajsijským letadlem, neboť současná technika umožňuje v místech konfliktů monitorovat vše, a to s nebývalou přesností. Teď se hledá formulace pro světovou veřejnost, která by co nejvíce poškodila druhou stranu a byla co nejobtížněji napadnutelná, neboť dnešní technika umožňuje i dokonalé padělky čehokoliv.

Po dlouhých rituálních tanečcích nám o případu havarovaného malajsijského letadla bude tedy předložena buď verze, na které se Obama a Putin domluví (což je méně pravděpodobné) nebo verze jednostranná, kterou druhá strana okamžitě stejně validními „důkazy“ zpochybní.

Ukrajinský premiér Porošenko:
Máme družicové snímky rakety, která sestřelila Boeing.

Moje poznámka:
Ač nemají družice…

Podle čísel z ministerstev tato vláda za první tři měsíce vládnutí už vyhodila 537 úředníků a 714 nabrala.

Hlavní poradce předsedy vlády Vladimír Špidla je žhavým kandidátem na klíčovou funkci generálního ředitele státní služby, která vznikne přijetím nového služebního zákona, prosakuje z ČSSD. Špidlu sociální demokracie “vyměnila” za post eurokomisařky, který připadne Věře Jourové z ANO.

Dodávám:
Konečně pozitivní zpráva! Špidla vždy tvrdil, že „zdroje jsou“, takže tu přebujelou byrokracii nebudeme muset platit ze svých daní…

Zpráva: Martin Bursík bude kandidovat za TOP09 do senátu.
Komentář z facebooku: TOP 09 chce oslovit i duševně chorou část elektorátu.

Tomáš Haas:
Politiky dnes nehodnotíme podle toho co dokázali, ale podle toho, jak "umí čerpat". Stát se mění na gigantickou čerpací stanici. Co budeme dělat, až dojdou peníze a zadlužená EU ztratí i poslední zbytek kreditu?

Markéta Šichtařová:
Je normální – a žádoucí – když „normální krize“ je spojena s vlnou bankrotů problémových podniků, bank, či v některých extrémnějších případech dokonce i zemí. Odstraní se tím staré články, které ekonomiky zatěžovaly, které už nestíhaly vývoj. Je to podobné, jako když evoluce odstraňuje dinosaury a ponechává přežívat jen ty, kdo se umí lépe zadaptovat. Kolik významných podniků bank, podniků, zemí od roku 2008 ale zkrachovalo? Americký akciový index S&P 500 přesáhnul hranici 2000 bodů a za méně než tři roky vzrostl o 75 %. Daří se snad ekonomice o 75 % lépe než před třemi lety…? Už od roku 2009 – tedy posledních šest let – dochází k historicky naprosto bezprecedentnímu rozejití se takzvané reálné ekonomiky (toho, jak se lidem či firmám skutečně daří) a finančních trhů (tedy cen akcií, dluhopisů, nebo úrokových sazeb). A nůžky se rok co rok rozevírají stále víc. Mohou za to centrální banky, vlády i mezinárodní instituce. A my všichni, protože si volíme stále stejně natvrdlé zástupce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…