Miroslav Macek: Uvážlivě rozdělovat sociální dávky potřebným a nemakačenkům

03.02.2022 9:32 | Komentář

Čtvrteční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Uvážlivě rozdělovat sociální dávky potřebným a nemakačenkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zrušení povinnosti prokazovat se v restauracích a jinde certifikátem, kterou zrušil soud a kterou spousta provozoven a lidí nedodržovala, je jen takovou drobnou kouřovou clonou přijetí zločinného a protiústavního pandemického zákona.

Je zajímavé a bohužel signifikantní, že vláda, tedy exekutivní moc, se aktivně nebrání tomu, aby dva nejvyšší představitelé moci zákonodárné jednáním v Bruselu smazávala toto demokraticky nedzbytné dělení moci.

Nebudu se dívat ani na jeden přenos, slíbil herec Jiří Mádl, který tak bude protestovat proti konání olympiády v Číně.

Doufám, že nebude též používat mobil a další kvanta výrobků plných čínských součástek, když už nepoužívá hlavu.

V Polsku ruší a snižují daně: 0% DPH na potraviny a 5% DPH pohonné hmoty. To je samozřejmě špatně, neboť jde o plošné opatření. Daně je třeba zvýšit a pak uvážlivě rozdělovat sociální dávky potřebným a nemakačenkům, jinak by plejáda úředníků rozšířila řady nezaměstnaných.

MUDr. Hnízdil:

O víkendu jsem se byl projít v Šáreckém údolí a potkal rodiče se třemi malými dětmi – všichni v respirátorech FFP2. Vídám řidiče – samotné v autě – s respirátorem.
Kdyby to udělal někdo před dvěma lety, skončí na nejbližší psychiatrii s diagnózou úzkostná porucha. Dneska je dáván za vzor ohleduplnosti.
Tyto lidi se už probudit nepodaří. Respirátor, symbol strachu, mají pevně přirostlý. Definitivně ztratili tvář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …