Miroslav Macek: Voliči, nezapomenout a kopnout do zadku

23.09.2015 8:49

Středeční glosa Miroslava Macka:

Miroslav Macek: Voliči, nezapomenout a kopnout do zadku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Ministr Dienstbier se opět projevil jako odborník na svém místě: deset minut před tím, než vyšla zpráva, že ministři vnitra EU hlasováním schválili povinné přerozdělení uprchlíků, v Radiožurnálu tvrdil, že k něčemu takovému nedojde, neboť vždy nakonec zvítězí kompromis.

Čímpak asi ty Poláky nakonec „přesvědčili“, abych použil korektní slovo pro vydírání, že se nakonec zdrželi hlasování? Tipoval bych to na zemědělské dotace.

„Nepřejdeme-li v jednotě do Evropy jako dobří občané německé Říše, je po nás veta.“
Slova Emanuela Moravce, protektorátního ministra školství a osvěty a kolaboranta…

Ministerstvo školství chystá na příští rok přelomovou změnu. Do základních škol pošle až 15 tisíc dětí s lehkou mentální retardací a jinými poruchami. Praktické školy, kam chodí dnes, úplně skončí. Novela už začala platit.

A tak nás opět zahraniční „experti“ přesvědčili, že desetiletí budovaný systém praktických škol je chybný a všem dětem bude mnohem lépe pospolu. Čas ukáže, jak mylný to byl předpoklad jaké neplánované následky to bude mít. A nedivil bych se, kdyby spousta bohatších rodičů začala rychle zakládat soukromé školy.

Nadnárodní byrokracie nemá žádné nástroje, kterými by mohla českou vládu k přijímání imigrantů donutit. I kdyby si EU summit odhlasoval cokoliv, má česká vláda možnost to prostě neudělat a není síla, která by ji k tomu donutila!

Česká vláda se ovšem jen dočasně zalekla sílícího odporu veřejnosti proti imigrantům, a tak bude ještě chvíli kličkovat a mlžit, hrát si se slovíčky povinně a dobrovolně, aby nakonec stejně vyhověla a navzdory odporu veřejnosti imigranty přijala a z našich daní hlídala a živila.

Nezbytné je na to nezapomenout a při první volební možnosti ji kopnout do zadku. Bohužel má spousta voličů stejně ohebnou páteř a stejně mizernou paměť jako ta vláda.

Maďarský prezident Viktor Orbán:
Evropa nechává dveře dokořán a ještě posílá pozvánky. Evropa je bohatá a slabá. To je nejhorší kombinace.

Čtenář glos V. H. mi (se smajlíkem) napsal:

Pokud vezmeme v úvahu i současnou nekontrolovanou obří imigrační vlnu do západní Evropy, dá se ve střednědobém i dlouhodobém horizontu očekávat v západní Evropě zpomalení a časem i zastavení hospodářského růstu (pokud s tím včas něco neudělají). Ale jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré. Životní úroveň ve východoevropských zemích by se díky tomu mohla začít rychleji posunovat na životní úroveň v Rakousku a Německu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…