Miroslav Macek: Za celou mou vládní kariéru byly věci „přísně tajné“ prkotiny, co mohl vědět každý

24.09.2015 20:36

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Za celou mou vládní kariéru byly věci „přísně tajné“ prkotiny, co mohl vědět každý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Několik technikálií, na které se nám ještě dlouho nedostane odpovědí:

Kdo bude ty „nakvótované“ běžence třídit, vybírat, určovat místo jejich pobytu a organizovat a platit přesun? Kdo ty lidi bude vybírat? Podle jakých kritérií budou vybíráni a přerozdělováni? Jaký bude u nás jejich vztah k platnému cizineckému a azylovému zákonu?

Tak kancléř Mynář nedostal bezpečnostní prověrku. Přitom, pokud jde o věci „přísně tajné“ (za celou mou vládní kariéru šlo vždy o dokonalé prkotiny, které mohl klidně vědět každý), i kdyby byl „odejit“ a přesto je chtěl znát, stejně mu je kamarádi rádi zreprodukují.

Ten prověřovací úřad bych klidně zrušil, byť by NATO asi chvíli prskalo, ovšem za desetinu z ušetřených peněz by se pořídila skvělá vysvětlovací kampaň, jak to u nás chodí.

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš komentoval odchod Radmily Kleslové z postu místopředsedkyně hnutí. Podle něj na ni byla organizována mediální štvanice a Kleslová se zachovala ve prospěch hnutí, ač sama nic neudělala. Babiš to řekl v rozhovoru pro Právo.

Nic, jen si žila bezpracně jako prase v žitě z našich plateb za elektřinu a daní…

Dokonalá bouře ve sklenici vody, mocně rozfoukávaná zámořskou konkurencí, to je „skandál“ Volkswagenu kolem softwaru na měření emisí. Mimochodem, kdo z vás zná výsledky měření emisí u svého auta? Kdo z vás si auto vybíral podle uváděných emisí? Ale odpovězte si poctivě…

Prvních deset imigrantů z těch, kteří se udusili v nákladním automobilu v Rakousku, bylo identifikováno. Samí Iráčané. Nepocházejí náhodou z toho státu, kde byl svržen hnusný diktátor a léta Američany a jejich spojenci budována s podporou miliard dolarů demokracie?

Podle premiéra Roberta Fica nebude Slovensko respektovat povinné kvóty přijímání imigrantů a vstoupí s Bruselem do právního sporu.

Bude velmi zajímavé sledovat vládu českou, jak se bude kroutit a vymlouvat…

Jan Zahradil napsal:

Moc bych se nepohoršoval nad "zradou" Polska. Tahle polská vláda ví, že za pár týdnů končí, protože parlamentní volby koncem října vyhraje Kaczynski a ten je po osmi letech vymete. Tak proč se neudělat v Berlíně a v Bruselu na poslední chvíli hezký? Třeba některý z nich pak vyplave v aparátu Evropské komise, jiný u spolustraníka Tuska v Evropské radě, další dostane flek v Nadaci Konrada Adenauera (CDU) a někdo zas v Nadaci Wilfrieda Martense (EPP) - jako svého času Miki Dzurinda. Je to lidské.

Dodávám:

Je to sviňské…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …