Miroslav Macek: Zákon omerty mezi mafiány stále platí

15.06.2020 12:59

Pondělní glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Zákon omerty mezi mafiány stále platí
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Premiér Babiš po jednání v Brně pronesl překvapivá slova o tom, jak ke Švachulovi, hlavnímu aktéru kriminální kauzy Stoka, vlastně přišli. „Zjišťovali jsme s panem Vokřálem, jak se pan Švachula do hnutí dostal. Jeho přihláška není standardně podepsaná,“ dodal premiér.
Kupodivu ani nevědí, jak se stal dvojkou na kandidátce na Brno-střed, druhým místostarostou na Brně-střed, jak se dostal do dozorčí rady ČD Cargo a jak se ocitl jako delegát na sněmu ANO.
Ale to je pochopitelné, zákon omerty mezi mafiány stále platí.

***

Bude velmi zajímavé sledovat, zda někdo zodpovědný začne zjišťovat, nakolik se na stávajících bouřkových povodních podepsala příroda a nakolik zemědělci svými často nesmyslnými zásahy do krajiny.

***

Kubera po návratu od Zemana zvracel. „Mám pocit, že na něj netlačili jen psychicky,“ říká jeho žena. Tolik jeden z podivuhodných titulků Forum 24.
Znaje vztah Miloše Zemana ke tvrdému alkoholu, vysvětlení je nasnadě.

***

Karolina Stonjeková:
Tak ODS nám bude šířit odkaz Václava Havla. Krásné! Kdo taky jinej by ho měl šířit, než strana, kterou Havel nenáviděl nejvíc ze všech a házel jí klády pod nohy, jak mohl. V kriminalistice se to označuje hezkým termínem Stockholmský syndrom.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…