Mít svůj domov: K zákonu o sociálním bydlení se dnes vyjádří zástupci parlamentních stran

12.06.2017 9:48

V prostorách Atria Poslanecké sněmovny se dnes uskuteční vernisáž výstavy Humans of Prague: Mít svůj domov. V její úvodní části vystoupí zástupci iniciativy Mít svůj domov a zástupci parlamentních stran, kteří se vyjádří k tomu, jak hodlají v příštím funkčním období napravit nepřijatý zákon o sociálním bydlení.

Mít svůj domov: K zákonu o sociálním bydlení se dnes vyjádří zástupci parlamentních stran
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Výstava Humans of Prague: Mít svůj domov přibližuje různorodost osobních zkušeností lidí, kteří se v určité fázi svého života ocitli v bytové nouzi. Jejich portréty, doplněné o vlastní biografie, zachytil Tomáš Princ z Humans of Prague na sklonku roku 2016 v rámci kampaně Mít svůj domov za přijetí Zákona o sociálním bydlení. Fotografie vystavíme v Poslanecké sněmovně jako připomínku, že potřebnost zákona o sociálním bydlení nekončí spolu s volebním obdobím, a že půjde o jeden z nejdůležitějších úkolů pro parlamentní strany hned v počáteční části příštího volebního období.

Událost se uskuteční dnes, 12. 6. od 16 hodin v prostorách Atria Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Sněmovní 4, Praha 1.

Účast nám za parlamentní strany potvrdili: Jaroslav Zavadil (ČSSD), Zdeněk Soukup (ANO), Pavel Kováčik (KSČM), Martin Plíšek (TOP09), Lenka Kohoutová (ODS), Věra Kovářová (STAN) a KDU-ČSL je v jednání (bohužel dnes mají sněm). Za naši iniciativu vystoupí Štěpán Ripka (Platforma pro sociální bydlení). Moderování se ujme Karel Schwarz (EAPN ČR).

Za Mít svůj domov a Platformu pro sociální bydlení
Martin Špaček
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.