Fiala (SPD): USA opět vyhrožují suverénní zemi

06.01.2020 16:47

Komentář na facebookovém profilu k dalšímu vyhrocování vztahů s Irákem a dalšími zeměmi.

Fiala (SPD): USA opět vyhrožují suverénní zemi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

USA opět vyhrožují suverénní zemi! Americký prezident Donald Trump pohrozil Iráku sankcemi v případě, že bude požadovat stažení přes 5000 amerických vojáků, kteří působí v této zemi. Irácký parlament v neděli v souvislosti se zabitím íránského velitele Sulejmáního na území Iráku totiž schválil usnesení, v němž vyzval vládu, aby ukončila přítomnost cizích vojáků v zemi.

Podle hnutí SPD je naprosto nepřijatelné, aby cizí vojska byla v jakékoli zemi proti vůli legitimní vlády. Americké jednotky už takto například porušují například suverenitu Sýrie. Takovéto sprosté vyhrožování považujeme za naprosto nepřípustné!

USA se neustále vměšují do záležitostí suverénních států a dokonce je agresivně vojensky napadají a okupují. USA pohrozily vojenskou intervencí ve Venezuele. Napadly Sýrii, Irák, Libyi, Afghánistán, pomohly destabilizovat Ukrajinu…

Článek 2., odst. 4 Charty OSN ale praví: „Všichni členové se vystříhají ve svých mezinárodních stycích hrozby silou nebo použití síly jak proti územní celistvosti nebo politické nezávislosti kteréhokoli státu, tak jakýmkoli jiným způsobem neslučitelným s cíli Organizace spojených národů“.

Víme, že USA před intervencí a při intervenci SSSR v Afghánistánu podporovaly islámské teroristy a byly (při nejmenším prostřednictvím pákistánské tajné služby) v kontaktu i s Usámou bin Ládinem. Talibán vznikl za podpory pákistánské tajné služby, která spolupracuje s CIA. USA podporují Saudskou Arábii, která též podporuje islámský terorismus a wahhábismus a saláfismus (pravověrný výklad islámu). Podobně USA podporovaly v Sýrii islamistickou opozici proti Asadovi, v Egyptě dokonce Muslimské bratrstvo, v Libyi pomohly nástupu islamistů.

Hnutí SPD se jednoznačně staví proti porušování suverenity nezávislých států. Co říkáte Vy?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu