Oldřich Duchoň: Po volbách o volbách

28.11.2013 19:16

Exkurze do minulosti.

Oldřich Duchoň: Po volbách o volbách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

O volbách po volbách a s odstupem. Tak máme jeden měsíc po vytoužených volbách a jaké výsledky nám to přineslo? Dle mne žádné.Národ není rozhodnut a je zrovna tak nejistý jako před volebním aktem. Společnost setrvává rozpolcena na dva tábory stejně tak jako při volbách presidentských ani ne nalevo. A ani ne napravo. Nýbrž na Kchárla s kšírem a na Miloše.

Řeklo by se zlatý střed. Ovšem toto zdání klame. Nastala doba kdy si krajíce vládnutí začínají nárokovat ti druzí, jedni lidoví, druzí sociální, třetí za úsvitu, že ano. Rétorika sdělovacích prostředků se nám, pokud jste si vážení čtenáři povšimli, otáčí jiným směrem, již není hovořeno o komunismu , komunistech a jejich nedostatcích. Tyto proklamace již jaksi neplatí na „lůzu“ devadesátých let minulého století.

A proč asi? Zřejmě si oni zainteresovaní povšimli, že strašit komunismem již toliko nezabírá, poněvadž když se ohlednou za sebe, tak pachuť chtě nechtě dopadá i na ně samé. Zřejmě si povšimli, že i v programu KSČM se nehovoří o komunismu, ale o socialismu. Socialismu 21. století. Aby jsme nezapomněli, tak nám každý kdysi komentátor dnes moderuje, co a jak bylo za „socíku" a nezapomene na konci věty tuto zmínku. Svět se nevyvíjel již zase nějaké skoro čtvrt století. Nebyly války, pralo se na valše, místo myčky mycí stůl, koupelna se budovala z chlévů. Pravděpodobnost čistě náhodná dnes ztvrzena znovu zavedením branné výchovy do školních lavic.

Proč asi? Někteří spoluobčané nemají na jídlo natož na prací prášek, co jim zbude valcha. Další ukrajují opět zahradní střižené trávníky za účelem vybudování záhonků pro výrobu a samozásobení potravinami, staví z koupelny chlíveček na pašíka, poněvadž sprchový kout ze „špajzky“ stačí. K tomu jeden také bankéř, kdysi prodá státní zlato za bezcenné dluhopisy. Ten dnešní nám všem natiskne bez cenné peníze. Zdá se vám, že jdeme ku předu drazí čtenáři? K volbám jsme se pomalu uhnali a teď opět jaksi stojíme ve stojatých vodách a čekáme co bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

15:48 Milan Knížák: Dopis předsedovi vlády

Dopis Milana Knížáka předsedovi vlády Petru Fialovi.