Oldřich Fischer: Fasujou prachy za mrtvoly?

04.07.2018 9:36

V poslanecké sněmovně máme asi 200 poslaneckých míst. Všechna jsou obsazena poslanci, kteří dostali jenom asi 60 % hlasů voličů.

Oldřich Fischer: Fasujou prachy za mrtvoly?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu byla novela školského zákona nebo fiskální pakt

Ostatní, tj. asi 40 % voličů nenašlo mezi nimi jediného, kterej by byl pro ně alespoň minimálně přijatelnej. To znamená, že v parlamentu by mělo být obsazeno pouze 60 % poslaneckých židlí. Přesto poslanci fasujou prachy za 100 % voličů. Takže těch 40 % voličů by mělo dostat možnost zvolit si ty, co chtěíj. Nejspíš by mělo být referendum. Občané, kteří mají soudné návrhy na řízení státu, nikdy nebyli infikováni žádnou politickou stranou, ani jejím nepotismem, by do seznamu udali svoji kvalifikaci a program, kterým by chtěli svůj obor vylepšit. Z těch by si už  potřebných 80 poslanců snad zbylých 40 % voličů vybralo.

Odstrašující příklad: Nedávno jsme vyslechli v médiích o počínání, kdy jeden významný státní úřad pod záminkou, že by jich mělo být snad o třetinu víc, nelenil, a tak si údajně stávající úředníci o tyto neexistující úředníky navýšili výplaty. A šlo to.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…