Oldřich Fischer: Milosrdenství ani zbla

25.01.2017 13:03

Dlouhá léta máme v zemi tisíce nepřizpůsobivých lidí, tisíce bezdomovců. Ti co byli poslední čtvrtstoletí za přizpůsobování nepřizpůsobivých státem placeni, jen dokázali situaci akorát hodně zhoršit.

Oldřich Fischer: Milosrdenství ani zbla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bezdomovec, ilustrační foto

Myslím, že je nejvyšší čas, aby byli z této činnosti všichni navždy nenávratně vyhozeni a nedostali od státu už ani korunu. Vždyť jejich činnost dopadla děsivě. Za ty nenávratně zmizelé miliardy se nesmíme ani dozvědět, kolik dětí, díky jim, vystudovalo jakoukoliv střední a i vysokou školu. Ať už stavební, strojírnu, elektro atd. Jak sleduji noviny, tak máma dvou dětí s dvěma titulama nedostane od státu měsíčně (za denně osmihodinovou práci) tolik, co stejná máma, co nikdy nedělala. Státní aparátčíci svedli akorát totálně převrátit hodnotový pořádek.

Máme tu také kastu těch, co mají plnou pusu milosrdenství. Proč ti se nepřizpůsobivým ani trochu nevěnují. Proč nejsou celé dny mezi nimi a nekultivují je? Vždyť by je mohli i ubytovat. Například hned u Prahy máme u Červeného Újezdu klášter . Ten je tak obrovský, že v něm klidně zabloudíte. Pokud vím, není tam víc jak pět kněží. Možná i jen tři. U kláštera je čtyřmetrovou zdí oplocen park, možná velikosti pražské Hvězdy. V klášteře by našly ubytování rodiny možná i ze dvou vyloučených lokalit. Nedávno v novinách psali,že asi 60 milionů z evropských peněz šlo na opravu nějakého kláštera. Místo, aby se za ty prachy vytvářely nová pracovní místa. Například, tam kde stojí Břevnovský klášter, byl Slovanským bohům pozemek „zprivatizován“ Vatikánem. Tam by se taky možná vešly rodiny z jednoho vyloučeného sídliště.

Myslím, že množství peněz vrážených do oprav kostelů a klášterů nám může celá Evropa závidět. Rozhlédneme-li se dnes po kraji, tak všude do dálky svítí lesklé fasády nekonečného množství církevních staveb. Jestliže se v kostelích teď zařizuje vytápění, tak to by tam v zimě mohli najít útočiště snad všichni bezdomovci. Všichni řeholníci chtějí jenom „ šířit Víru“ v gymnasiích , ale na lidskou drobotinu ve vyloučených oblastech nemají čas. Asi tam nemohou dojít kvůli blátu nepřizpůsobivým botám. Každý člověk v životě udělá něco, na co není hrdý. Normálnímu člověku by myslím stačilo, aby se pomodlil tak jednou za 15 let. Co se honí hlavami církevních hodnostářů, že se musejí modlit a prosit o odpuštění, aspoň pětkrát denně?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…