Oldřich Rambousek: Afghánistán a smrt čtyř českých vojáků – realita

12.07.2014 9:09

Samozřejmě, že se zcela lidského (rodinného) pohledu se jedná o tragédii a vskutku škoda čtyř mladých lidských životů. Na druhé straně je však potřebné si říci, že čeští vojáci patří spolu s jinými zde nasazenými žoldáky mezi ty, kdož okupují jinou zemi.

Oldřich Rambousek: Afghánistán a smrt čtyř českých vojáků – realita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na letiště Praha-Kbely přiletěl vojenský speciál s ostatky čtyř českých vojáků, kteří v úterý zahynuli v Afghánistánu při útoku sebevražedného atentátníka

 Tito vojáci zde bojují nikoliv pro lásku k vlasti, ale pro peníze a pro ty i vraždí, což je neospravedlnitelné. Do těchto misí jdou tito vojáci dobrovolně a to i s vědomím, že se nemusí již vrátit živí. Peníze jsou asi velké lákadlo, protože plat českého žoldáka se pohybuje okolo 80 tisíc Kč/měsíčně v závislosti na hodnosti a funkci. Jsem toho názoru, že plky politiků o tom, že tito vojáci bojují za českou vlast a národ, jsou jako důkaz našeho českého, politického análního alpinismu. Česká republika se vstupem do Nato stala spolušiřitelem a spoluviníkem amerického imperialismu, který se všemožně snaží skrýt za boj s mezinárodním terorismem.

Mnozí politici rádi proklamují, že v těchto zemích třetího světa jde také o šíření svobody a demokracie. No – šířit svobodu a demokracii pod palbou děl a minometů je přinejmenším zhovadilost. Nacházím zde krásnou paralelu s šířením křesťanství. Tam také platilo a platí, že ten kdo křesťanství nepřijme dobrovolně tak bude přinucen silou. O tom byly ony křižácké výpravy a zabíjelo se a zabíjelo. No a šíření demokracie? Co to je? Známe a dovedeme přesně definovat demokracii? Prdlajs dovedeme. Ani vládnout si sami neumíme a musíme poslouchat Brusel. Demokracie zatím není a v dohledné době není a ani na pořadu dne, protože vládnoucí ekonomicko – politická elita vede třídní boj vůči dělnické třídě, kterou stále více zotročuje.

Svoboda je dalším tematickým nesmyslem. Dávat svobodu národům, jenž na ní nejsou zvyklí a neumí ji tvořit a zacházet s ní je stejné, jako kdybychom u nás dali tříletému děcku do rukou sirky a poslali jej hrát si do stohu. Jak to skončí je vcelku jasné. Podle toho to také dopadlo v Iráku, Libyi, Sýrii a jinde. Všude tam zuří občanská válka. Lidé umírají po tisících, ale v zásadě je to jen výsledek cílené politiky USA, na které se bohužel podílí i ČR a umírají nevinní. Politika USA se vůbec snaží rozvrtat to, kde to jen jde a to především v zájmu svých zbrojících koncernů a vyrabování nerostných zásob té či oné země.

Pro toto zemřeli čeští vojáci. Pro americkou rozpínavost a hamižnost. Pro americkou touhu ovládat všechno a všechny což přesně odpovídá sionistickému a talmudickému vidění světa, který má kořeny v Izraeli. Veškeré zahraniční mise českých vojáků pokládám za špatné, protože čeští vojáci nasazují svůj vlastní krk pro cizí zájmy, a i když za slušné peníze tak nikoliv za český národ. My ubozí ….. chceme dělat pořádek v Afghánistánu a doma si s českými cikány poradit neumíme. Inu přesně podle biblického textu: „ Třísku v oku svého oponenta vidíš, ale trám v oku svém nikoliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

13:04 Petr Hampl: Vraždit politické odpůrce je tak snadné!

Denní glosy Petra Hampla.