Oldřich Rambousek: Důvodová zpráva typicky české hlouposti

24.06.2016 17:30

Hloupost není bolestivá, ale bohužel nakažlivá a nezná žádných hranic. Český národ poměrně značně za poslední čtvrtstoletí zhloupnul a ještě větším problémem je, že si to snad ani nepřipouští. Sice bolestně mnozí naříkají, skuhrají či nadávají, ale to se odehrává pouze v koutku někde doma nebo v hospodě u piva. Že nám zrovna tohle nepomůže, je jasné.

Oldřich Rambousek: Důvodová zpráva typicky české hlouposti
Foto: Archiv IN
Popisek: Vlajka ČR na budově parlamentu

Otázka tedy zní - Co nám pomůže ?
 
Drtivá většina obyčejného obyvatelstva nechápe, co že je skutečnou příčinou stavu České republiky. Téměř všichni lidé hodí vinu za všechno na politiky, ale takto jednoduše se to prostě pojmout nedá, i když politici jsou nedílnou součástí tristního stavu,ovšem ne v roli rozhodující. Tím, kdož je v rozhodující roli, je mezinárodní a nadnárodní kapitál. Ten je příčinou toho, že Český dělník, ač mnohdy pracuje mnohem více a déle než dělník Německý, má za svou práci třikrát až čtyřikrát nižší mzdu. Cizí kapitál vlastní většinu ekonomické formace u nás a tím diktuje podmínky a to nejenom na poli ekonomickém, ale ovlivňuje i politické pochody. Zahraniční investice v naší zemi jsou jistě důležité a přinášejí pracovní místa, ovšem je nutné pochopit, že je to za jistou cenu. Tou cenou je zotročování naší dělnické třídy. Žádná zahraniční investice se u nás nedělá tak, aby byla dělána s prodělkem. To se nedělá nikde ve světě. Problém je v tom, že Čeští pracující vygenerují značný objem prostředků ze kterých je jim milostivě usmrknuto pouze tolik, aby přežili z měsíce na měsíc. Něco málo je odvedeno státu a ostatní - lidem vygenerované prostředky jsou vyváděny ven, tedy mimo Českou ekonomiku a stát. Aby ekonomika fungovala správně, musel by vygenerovaný zisk dělnickou třídou zůstávat v naší zemi a nesměl by končit v zahraničí u mateřských firem zahraničního kapitálu. Toho lze dosáhnout pouze pronárodní hospodářskou politikou. Tato však u nás téměř neexistuje a stát se k lidem chová jako zloděj.
 
Zahraniční kapitál následně z prostředků vytvořených naší dělnickou třídou profinancovává politické subjekty, čímž si je zavazuje a následně i zasahuje do legislativních procesů. Toto nikdo veřejně nepřizná, ale je to zcela běžný postup. Politici jsou v této mašinerii prostředníkem mezi státem, dělnickou třídou a majiteli ekonomické formace. Role politiků však není vyvážená. Oni musí stravitelnou formou prosadit zájmy zahraničního kapitálu tak, aby příslušníci dělnické třídy jejich zájmy přijali a přitom co nejméně chápali. K vytvoření stavu nadvlády zahraničního kapitálu došlo díky zrádci národa Havlovi a Schwarzenbergovi a následně chaotickou privatizací Václava Klause a jeho pomocníků. Skrze tyto lidi byla Česká, ale i Slovenská zem vyprodána.
 
S určitou mírou nadsázky lze říci, že otročíme a to především Německu, Francii, Britům a USA. Oni si žijí na náš úkor, protože jsou to oni, kdož z naší země odsává prostředky vytvářené dělnickou třídou. Politici se bojí říci pravdu, či vzdorovat, protože vědí, že budou li činit cokoliv proti zahraničnímu kapitálu, jenž se u nás roztahuje, tak špatně skončí a přijdou o koryta. Proto se naši politici chovají k národu jako pokrytci a neustále jen lžou.
 
Rozbít tento novodobý kapitálový otrokářský systém nelze demokratickou, či politickou silou. Demokracie není a politici mají strach a nemají vůli. Rozbít tento systém může jen národní odpor a silové převzetí ekonomické formace národními silami. Britové svým referendem za vystoupení z EU vyjádřili světu jasně, že diktát EU by je vháněl do propasti a postupně by rozežíral jejich národní ekonomiku. Toto zcela správně odmítají. Česká republika však není v postavení Britů. My národní ekonomiku v podstatě nemáme a jsme tvrdě v područí zahraničního kapitálu. Pro nás v současnosti referendum za vystoupení z EU je kontraproduktivním krokem. Abychom toto mohli učinit, tak musíme získat na svou stranu silného zahraničního spojence, který nás podrží. Jinak budeme hynout v bídě. Pakliže onoho spojence/musí být silný/ získáme a budeme mít jistotu spolupráce,tak teprve potom může národní odpor vypráskat zaprodané politiky a pohnat před veřejné tribunály Klause, Schwazenberga, Kalouska, Dlouhého a mnoho dalších. Teprve potom můžeme z našeho hospodářství učinit to národní. Bohužel-my nemáme sílu a zázemí Britů. My jsme tu bohužel měli kdysi Havla, který nás prodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…