Oldřich Rambousek: Globalizační procesy jsou nasáklé krví. Dochází k segregaci většinové společnosti

06.05.2015 8:34

Globalizace je svinstvo nejtěžšího kalibru a širokospektrálního charakteru.Jejím skutečným cílem je úplné ovládnutí světa ekonomicky i politicky.

Oldřich Rambousek: Globalizační procesy jsou nasáklé krví. Dochází k segregaci většinové společnosti
Foto: pixabay.com
Popisek: Globalizace - ilustrační foto

Ve jménu globalizace je přetvářen i společenský systém ve kterém se většinová společnost stává obětí segregace s minimálním vlivem na politické a společenské dění. Jedná se de facto o diktaturu skrze ekonomickou závislost občanské společnosti na hrstce mocipánů. Kapitalismus jakožto ekonomický systém postupem času a hromaděním moci vytvořil předpolí pro globalizační procesy a omezování skutečné svobody lidstva. Ostatně je viditelné, že kdysi nacistický projekt sjednocené Evropy přenesen do dnešní doby v podobě EU stále více ubírá lidem na svobodě a diktatura Německa prostřednictvím Bruselu a velmi štědře přepláceným europoslancům likviduje národní identitu i integritu zemí v jeho okolí. Globalizace je takové vrcholné stádium kapitalismu, kde po léta tvořené mocenské elity budou chtít uchvátit absolutní moc. V kontextu uvedeného nelze však hovořit v žádném případě o svobodě a demokracii. Uchvatitelské procesy západu jsou v plném proudu a v nedávné minulosti to odnesl Irák, Afghánistán, Libye. Nadnárodní moc bojuje o Egypt, Sýrii či Ukrajinu a další země jsou na seznamu. Je tam i Rusko, ale to se bohudíky postavilo na odpor i když i tam je kapitalismus. Bohužel mocenské struktury onoho jednoho procenta populace jsou schopny použít těch nejbrutálnějších metod uchvácení i kdyby se jednalo třeba o válku. Dobře totiž vědí, že oni se mazat nebudou. Situace je vždy navléknuta tak, že se mydlí obyčejní lidé mezi sebou. V tomto směru je pro USA tím nejlepším sluhou Islámský stát, kde Iráčan zabíjí Iráčana či Syřan Syřana. Stejným poskokem jsou i lidé z Talibanu nebo An Nusra. Oni totiž vůbec nepochopili dvojsmyslnost a dvousečnost Americké politiky. Úplně stejně skočila na špek i Evropa, kde se razí politika multikulturní společnosti. Tato vytváří výbušný koktejl, který až dosáhne řádné koncentrace tak bude stačit škrnout sirkou a Evropané budou bojovat o své životy ve hře kterou rozehrály USA v zájmu přerozdělení světa.

Jistě si položíte otázku, proč že se to vše vyvíjí zrovna takto. Kapitalismus jakožto ekonomický systém je již nějaký čas na sestupné křivce efektivity a přestává stačit plnit atributy potřebné k udržení sociálního smíru a na straně druhé efektivního rozvoje. Fráze o trvale udržitelném rozvoji jsou nesmysly které narážejí na neustálý růst populace, který je rychlejší než technologický rozvoj. Apropo na tomto faktu zhynula i velmi vyspělá civilizace Mayů od kterých bychom si měli vzít přinejmenším poučení. My v Evropě si prozatím žijeme vcelku dobře, ale tento stav je ve střednědobém horizontu neudržitelný. Zavíráme oči nad mnohými problémy společnosti jako je nezaměstnanost či bezdomovectví. Jenže tím, že zavřeme oči tyto problémy nezmizí. Ba naopak - prohlubují se. Společnost zatím poslušně mlčí, protože je svázána svým vlastním strachem a dluhy do kterých byla vtažena, ale tento stav také nepotrvá věčně. Globalizace však řešením není. Ta nás spolu s kapitalismem vtáhla do situace, kdy čelíme skutečné hrozbě světové války obrovských rozměrů. Tu válku si především přeje to jedno procento vyvolených, jež neustále kumuluje ve vlastních kapsách větší a větší prostředky a váže je. Pro jejich vlastní ješitnost, touze po mamonu a moci si neuvědomují, že je pro roztočení kola ekonomiky důležité, aby více prostředků měla v kapse ta neustále zašlapávaná a segregovaná dělnická třída, která tvoří obrovskou masu a jejíž spotřeba dokáže s ekonomikou opravdu zázraky. To jedno procento vyvolených má na spotřebu jako takovou mizivý vliv.

Úplným nesmyslem je řízení státu jako soukromé firmy jak s oblibou vykřikuje pan Babiš

Je určitě důležité nalézt východiska i v politické rovině. Ta existují, ale nelze je aplikovat v čistě kapitalistickém systému. Sám kapitalismus a socialismus problém neřeší, ale jejich společná vyvážená kompilace může být nakročením správným směrem. Ta se může stát od státu lišit s ohledem na kulturní tradice té či oné země a stupeň technologického zázemí, což navozuje obnovení samostatného státního uspořádání, čímž de facto dojde k obnovení jakési soutěže států v úspěšnosti a samozřejmě ke zrychlení vědecko technologického rozvoje. Úplným nesmyslem je řízení státu jako soukromé firmy jak s oblibou vykřikuje pan Babiš. Stát není firma, ale instituce. Samozřejmě může mít podnikatelské aktivity, ale musíme si uvědomit a pan Babiš také, že stát vybírá daně od občanů a ty nejsou státu ale občanů. Občan za tyto peníze musí mít nějaké životní jistoty garantované státem!! Stát také provozuje aktivity veřejné služby a právě ty jsou hrazeny z prostředků občanů. Samozřejmě je důležité tyto prostředky efektivně využívat ve prospěch dané služby občanům a ne jak je dnes běžným zvykem na nadstartní platy některých úředníků-viz ředitel Čezu, VZP nebo České pošty. To je vůči daňovým poplatníkům doslova prasárna. Docela dobrým mustrem po určitých úpravách nám může posloužit Čína. Jenže to by páni politici museli trošku začít myslet a něco dělat pro svou zemi a národ.

Jsem toho názoru, že takováto cesta je akceptovatelná a národ by se měl vyjádřit. Při této cestě se samozřejmě musíme co nejvíce přiblížit přímé demokracii ve smyslu co nejtěsnější kontroly politiků a postupnému nahrazení kapitalismu systémem, který počítá s lidskou důstojností, solidaritou, sounáležitostí a internacionalismem. Přeci se lidi nebudou mezi sebou vraždit pro potěšení toho jednoho procenta bezcitného nelidského šmejdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O protificovské nenávisti

15:22 Petr Hampl: O protificovské nenávisti

Denní glosy Petra Hampla.