Oldřich Rambousek: Marketingový tah Vojtěcha Filipa na Olšanských hřbitovech

11.05.2015 9:16

Pane Filipe, přestaňte už s těmi Vašimi uhlazenými kecy, které pouze mažou lidem med okolo huby a smrdí falší. Už není čas ani prostor si na komunisty hrát.

Oldřich Rambousek: Marketingový tah Vojtěcha Filipa na Olšanských hřbitovech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Vážený-mnou neuznávaný předsedo KSČM

Musím se pozastavit nad Vaší odvahou vystoupit před publikem právě v den osvobození Československé republiky od fašistické nadvlády. Vy- jako předseda KSČM-tedy údajně komunistické strany jste nejenom ztratil paměť, ale zcela zásadním způsobem jste opomenul značný podíl komunistů na porážce nacistického Německa. Vaše rétorika byla velice smířlivá, což je v ostrém kontrastu s narůstajícím vzestupem neofašistických nálad ve společnosti jako celku. Dost možná je to vlivem oportunistického ladění KSČM v důsledku přímé ekonomické závislosti strany a jejich vůdčích struktur na současném mafiánském kapitalismu, jenž je oděn v hávu falešné demokracie.

Pane Filipe, přestaňte už s těmi Vašimi uhlazenými kecy, které pouze mažou lidem med okolo huby a smrdí falší. Už není čas ani prostor si na komunisty hrát.  Chceme li se současným stavem něco dělat a být prospěšnými společnosti, tak v první řadě už nesmíme lhát a musíme odkopnout ustrašenou oportunistickou politiku. Na straně druhé se nesmíme bát, říkat lidem o starých komunistech to, co si vskutku zaslouží. Tedy to, že vedle židů byli právě komunisté a Rusové nejvíce pronásledovanými lidmi, kteří byli předurčeni k vyhlazení a že právě komunisté a Rusové byli hnacím motorem k osvobození a dočasné porážce fašismu.

Události, které se děly po válce na těchto faktech nejsou schopny cokoliv změnit i když je nutno si přiznat, že soudruzi skutečně udělali někde chybu. Tou chybou bylo především to, že o socialismus nebylo řádně pečováno a programově i když byl hotov, tak nebyl aplikačně dotažen do konce. Mnozí z vedoucích představitelů strany a to nejen u nás v Československu se totiž začali chovat právě tak, jak v současnosti činí KSČM. To znamená, že v zájmu osobní ekonomické prosperity se začali chovat oportunisticky a přestali dodržovat základní pravidla Marxismu. Postupně se v komunistických stranách začala vytvářet struktura třídního charakteru, která měla velmi mnoho společných rysů s dnešními vládnoucími strukturami. Z těchto struktur vyšel i Václav Klaus či Miloš Zeman.

Přijde mi od Vás poněkud pokrytecké pronášet projev na Olšanských hřbitovech a považuji Váš počin za pouhý marketingový tah a výsměch padlým hrdinům druhé světové války, protože tito bojovali za svobodu a ukončení nadvlády Německa nad ostatními národy. Dnes jsme svědky nové nadvlády Německa skrze Brusel a EU. Vaši poslanci dokonce v Bruselu sedí, což vytváří zcela zásadní rozpor s principy komunistické politiky, což právě vy dobře víte.

Oldřich Rambousek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …