Oldřich Rambousek: Pitomost týdne

23.09.2017 9:07

Pitomost tohoto týdne. Žaloba na Milouše Jakeše, Petera Colotku a Lubomíra Štrougala za zabíjení lidí na československých hranicích.

Oldřich Rambousek: Pitomost týdne
Foto: pixabay.com
Popisek: Justice - ilustrační foto

Je skutečně současný politický systém tak hloupý a zdegenerovaný, nebo se tak strašně bojí o své pozice a moc? Co vy na to, milí čtenáři, občané, dělnická třído? Je skutečně současná domnělá demokracie skutečně tím, co jsme v roce 1989 chtěli? Po pětadvaceti letech zkušeností s ní jsem toho názoru, že větší špína se do naší zemičky snad už dostat ani nemohla.

Ani jeden ze shora jmenovaných na hranicích nikoho nezabil. Jejich jediná vina spočívá pouze v tom, že byli vrcholnými představiteli systému, jehož hlavou byla dělnická třída a jejíž ústa tvořila komunistická strana. To znamená, že zmiňovaná žaloba by musela být podána proti dělnické třídě, což by znamenalo žalobu proti 90 procentům obyvatel tehdejšího Československa. Ani jeden ze shora jmenovaných nemohl sám o sobě nechat hranice zadrátovat a ani jeden z nich neudílel rozkazy pohraniční stráži, ale i kdyby, tak pohraniční stráž byla nástrojem dělnické třídy k ochraně obyvatelstva proti vnějšímu, ale i vnitřnímu nepříteli.

Nutno též říci, že zákonné normy obsahovaly paragrafy, jasně hovořící o ilegálním překročení hranice, a to z obou stran, a také o její trestnosti. Bylo všeobecně známo, že státní hranice se skládala z více pohraničních pásem s různým stupněm ostrahy a zabezpečením. Každý gauner, který chtěl za kopečky, to věděl. Zákon hovořil jasně! Dodnes také platí, že neznalost zákona neomlouvá. V žádném případě tedy nejsou Jakeš a další ničím vinni. Vinni jsou ti, kteří porušili zákon a pokoušeli se o ilegální přechod hranice. Hranice byla střežena a bráněna ze zcela praktických důvodů, ale tím hlavním důvodem byla účinná obrana výdobytků socialismu a dělnické třídy. Byla bráněna proti takovým zločincům, jako byla například zločinecká a vraždící skupina bratří Mašínů, kteří byli za své zločiny současným zločineckým systémem za své vraždění a zlodějny dokonce vyznamenáni. Dráty bránily lidem, jako byl například Havel, dostávat do země štvavé a propagandistické tiskoviny ze západu, které měly rozeštvávat národ a škodit režimu. Bránily vlast proti vpádu cizí armády, bránily ilegální migraci atp.

Uplynulo již více než 25 let od doby takzvaného sametového podvodu a oněch 25 let pro nás znamená nové zkušenosti, ale také pochopení, proč to či ono komunisté a dělnická třída činili. Stále přibývá těch, kteří dnes volají po opětovné ostraze státní hranice, po bojeschopné armádě. Bohužel už nemáme. Havlovsko-schwarzenbergská klika dokázala vše zničit. Můžeme jen vzpomínat a se slzou v oku říci - měli jsme. Dnes náš národ nemá kdo bránit. Můžeme jen čekat, jak to s námi dopadne, protože jsme jen protektorátem Německa, které se skrylo pod hlavičku EU a jsme mu podřízeni. Náš hlas nic neznamená a vlastně ani nikoho nezajímá. To v socialismu nebylo možné. Samozřejmě ten socialismus měl nemálo chyb, ale nebyl tak prolhaný a zkorumpovaný jako současný systém. Lidé si byli mnohem blíž! Jistě - každý si může věřit, čemu chce, ale tak jako jsme kdysi nadávali na socialismus, tak čas ukázal, jak moc jsme byli hloupí a že socialismus byl proti dnešku zlatý.

Považuji také minimálně za trapné a zcela účelové vyrukovat s tímto před volbami. Nejde o nic jiného, než šikovnou propagandou poškodit komunisty. A snažit se soudit lidi, kterým už je více než 90 let? Trapné. Je to jen součást předvolebního boje. Ani bych se nedivil, kdyby toto spunktovali šmejdi z ODS a TOP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.