Oldřich Rambousek: Předvolební šťouchanice aneb Divadélko pro blbečky

09.06.2016 17:30

K čemu nám jsou volby? Řeší volby něco? Jsou volby dokladem demokratické společnosti? Přináší občanům a voličům krom nákladů na ně ještě něco pozitivního?

Oldřich Rambousek: Předvolební šťouchanice aneb Divadélko pro blbečky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební zákon, ilustrační foto

Ale kdeže-volby jsou pro kočku a kdyby volby byly schopny samy o sobě cokoliv měnit, byly by již dávno zakázány a zapsány na indexu společensky nežádoucích aktivit. Kdekoliv by se objevil jen náznak toho, že volby by něco řešily, okamžitě by zasáhla cenzura a veškeré možné mechanismy k potlačení nežádoucího jevu. Neděje se tomu tak-to snad vidíte.Politici totiž jasně vědí, že volbami se vyřeší prd a že mají své jisté. Nebudou li zvoleni, či budou muset ze sněmovny odejít, tak vědí, že budou uklizeni na ještě lukrativnější pozice ve státní správě nebo do dozorčích rad různých firem a k tomu mají své zlaté padáky! Nastoupí nová garnitura šmejdu a ta si je dobře vědoma toho, že ta odcházející ví mnoho o dění ve státě, ale má také nasbírány materiály ke kompromitaci kohokoliv z nových politiků-tedy i noví politici jsou nuceni udržovat vytyčený směr pakliže chtějí přežít. To je doslovná ukázka zvrácenosti politického a společenského systému, který nás oblažuje svou přítomností a dává minimum příležitostí k zásadním systémovým změnám.
 
Takový systém je nám prosím k čemu? Vždyť v největší míře slouží především nejvyšším vrstvám společnosti /menšinové/ k útlaku většinové společnosti. Je brzdou rozvoje společnosti jako celku a vytváří velké propasti mezi lidmi, které jsou příčinou mnohdy malicherných, ale jindy zcela zásadních sporů. Těmito ztrácíme nejen zbytečně čas, ale také mnoho zbytečně vynaložených prostředků. Nejhorší je však rozklad národní integrity na systémových nesmyslech. Volbami se můžeme zbavit třeba Sobotky, třeba Kalouska, ale nezbavíme systémových špatností a stranických doktrín, jež jsou v současné době založeny výhradně na vyzískávání peněz pro své soukmenovce. Volbami nelze nastolit systém přímé lidové demokracie!! Tento je navíc, mocenskými elitami současnosti tlačen vší silou do pozadí, neb je pro ně nežádoucím zásahem do politiky a systému legalizovaných zlodějen na kterých za peníze daňového poplatníka parazituje kde kdo. Největšími parazity je drtivá většina neziskových organizací, které vyperou i ty nejšpinavější peníze, peníze na uprchlickou krizi nebo prostředky pro romské začleňování. To není žádná dobročinnost nebo ušlechtilost společnosti, ale tunelování daňových poplatníků.
 
Osobně prosazuji systém lidové demokracie, protože jsem přesvědčen, že je li politik národem zvolen tak jím musí být i kontrolován a musí mu toto být bez výhradně umožněno. Dále musí být politik na základě své činnosti, či nečinnosti kdykoliv národem odvolatelný a není možno, aby byl kryt za každou cenu svým volebním mandátem na 4 roky. Dělník v továrně, když cokoliv provede, může být na hodinu propuštěn a to musí platit i na poli politickém či vládním. Dělník způsobí povětšinou malou škodu, ale špatný politik škodí celému národu-celé své zemi. Bílé límečky nesmí být povýšeni nad právo a spravedlnost, což je neblahým ukazatelem dnešní doby.
 
O lidovou demokracii, krom bloku pana Okamury neusiluje žádný politický subjekt. Lidovou demokracii však nelze získat volbami, ale činností v ulicích. O lidovou demokracii musí projevit zájem národ a sám ji musí nastolit. Demokracii totiž nelze tvořit jinak, než odspodu. Jinak to totiž není demokracie, ale podvod a bohužel v tom podvodu žijeme a s námi celá Evropa. Demokracii nemohou vytvářet politické strany, které jsou přímo závislé na finančních tocích od státu, ale musí ji tvořit národ. Politikovi se nesmí věřit-k tomu nebyl předurčen. Politik se musí pečlivě kontrolovat. Státník-to už je jiná kapitola a tito nám schází!!! Osobně jsem připraven kdykoliv se postavit do čela odporu proti současnému lži systému. Nikdy ne pro peníze, ale vždy pro společnost, pro národ, pro lidi. Nepřísluším k žádné politické straně a to hlavně proto, že jsem s postupem času došel k přesvědčení, že politická strana, ať je jakákoliv, tak nemůže plnohodnotně hájit zájmy národa, protože pouze parazituje na systému a národu.
 
Vzkvétající národ a jeho spokojenost-to je ukazatel míry demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …