Oldřich Rambousek: Zeman dostal červenou kartu a demokracie napráskáno

18.11.2014 15:25

Včerejší den oslav podvedeného národa se zvrhl ve sprosté útoky proti všemu a všem. Zeman je jistě výživné téma, ale kdo vzpomněl na největší zrádce republiky a národa? Na ikonizovaného kolaborantského bývalého prezidenta Havla a jeho podržtašku Schwarzenberga. Na ty, kdož byli podporováni sudetoněmeckým landsmanšaftem a mafiánským podsvětím??

Oldřich Rambousek: Zeman dostal červenou kartu a demokracie napráskáno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na pražském Klárově došlo ke střetu odpůrců a sympatizantů Miloše Zemana. Šlo zejména o střety slovní, k fyzickému kontaktu povětšinou nedošlo

Ne ne-Zeman není to hlavní téma, ale když mu mnozí chtějí nadávat, měli by si uvědomit, že je to i naše ostuda, protože současný prezident byl zvolen přímou volbou. Zeman neřekl nic než pravdu, ale bohužel špatně a na špatném místě. Došlo k jisté dehonestaci úřadu prezidenta, ale i jeho samotného. Bohužel si to udělal sám a také si musí za toto konání nést odpovědnost. Lidé demokraticky vyjádřili svůj postoj k jeho výrokům a také se chovali jako dobytek. Jak příznačné pro dnešní dobu. Chovat se jako to prase již není o demokracii, ale o naší vlastní povaze, ztrátě morálních zábran a ideálů. Do těchto končin nás zavedly veškeré vlády působící v naší zemi od roku 1989. Nikoliv tedy jen Zeman. Házet po lidech vejce je v mnoha případech málo. Určitým lidem by mělo být spíše kopáno do vajec. Výsledek toho všeho je ten, že se lidé hádají a perou sami mezi sebou, což je přesně to, na co současný mainstream čeká a hraje mu to do karet.

Mnoho řečníků mělo plná ústa demokracie a já se ptám-kdepak ta mrška demokracie je?? Kde se zašívá?? Jistě- v naší zemi máme údajně zastupitelskou demokracii, ale uvědomujeme si vůbec, co je za ní skryto?? Lidský odpad, špína, špinavé peníze, oligarcháty a mafie s různými lobbystickými seskupeními. Hlasy u voleb si lze koupit-to je dnes běžná věc, lidé se nechají podplatit-proč ne, když nemají ani dětem na obědy ve škole. Hlavní roli tedy hrají peníze a nikoliv demokracie. Žádný prostý občan za kterým nejdou miliony nebo jej netlačí dopředu nějaká skupina oligarchů svými penězi se do sněmovny nemůže dostat. Toto platí už od komunální politiky. Zářným příkladem tohoto je způsob voleb a lidé jež byli zvoleni do zastupitelstva u nás v obci Doubravice. Kandidátka do voleb jediná a na ní vypsané celé zastupitelstvo. Alternativa žádná. Lidé kteří ovládají obec jsou neustále ti stejní a neštítí se dokonce své odpůrce jistým způsobem napadat a společensky dehonestovat. Jistě- v minulosti se do zastupitelstva dostali i vzdělaní lidé, kteří se zájmovou a po mafiánském způsobu propojenou skupinou neměli nic společného. Byli umlčeni. Do dalších voleb raději nešli, protože se na tu špínu nemou dívat a také proto, že mnoho psů znamená zajícovu smrt. Vůbec není důležité, zda ten či onen něco umí, má patřičné vzdělání a motivaci. Důležité je má li peníze a také jeho povolnost podílet se na mafiánských a podvodných špinavostech. Kdo se nepodvolí tak je vyobcován a označen za toho, kdož má pořád něco a nechce spolupracovat. Takhle vypadá ta demokracie vážení. Řeknu to klidně nahlas a je mi zcela lhostejné, že třeba pan Dvořák se bude šklebit jak rejžák na poslední schod. Prostě si stojím za svým.

Pro mne je to nejdůležitější v politice taková cesta, která znamená co největší zaměstnanost, aby lidé netřeli bídu s nouzí, aby důchodkyně nemusely v lékárně brečet, když stojí před volbou zda zaplatit léky či nájem, protože vědí, že na obojí prostě nemají. Vtisknout mladým lidem ideu budoucí lepší společnosti a to především skrze jejich uplatnění na trhu práce. Nešlapat po malých podnikatelích, protože ti jsou na tom mnohdy hůře než zaměstnanci. Preferovat v naší zemi příslušníky Českého národa a nikoliv přivandrovalce, kteří šustí dolary na úplatky. Platit poslance a vládu průměrnou mzdou, protože jsou to oni kdož tvoří management státu. Nedaří li se republice tak je to ukázkou nedobré práce státního managementu a prostě si více nezaslouží.

V otázce demokracie se musí aplikovat postupy, které zajistí odbourání prostupu špinavých peněz do politiky a jejich následné zneužívání pro mocenské a politické cíle. Dost možná by někteří řvali, že to je diktatura a nedemokratičnost, ale myslím si, že mnohdy je lepší dočasná diktatura která povede k demokratizaci, než si o demokracii nalhávat nesmysly. Zatím demokracie dostává tak akorát na zadek a je zneužívána proti lidem těmi různými oligarcháty a šmejdy. Státní aparát se nechová lépe, než ti šmejdi na předváděcích akcích kde okrádají lidi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…