Oldřich Szaban: Evropa musí vůči radikálům přitvrdit

08.01.2015 7:34

I mě pochopitelně pobouřilo vyvraždění redakce satirického časopisu. Evropa stojí na rozcestí. Podle mě musí řádně přitvrdit a posvítit si na pochybné imámy, kteří v mešitách západoevropských měst zasévají nenávist do srdcí mladých mužů. Ti pak jdou bojovat za Islámský stát nebo páchají teroristické akce. Jsem poslední, kdo by někomu upíral právo na svobodu náboženského vyznání. Ale svoboda jednoho končí tam, kde ohrožuje druhého. A tady jde o životy.

Oldřich Szaban: Evropa musí vůči radikálům přitvrdit
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

Proto si myslím, že podobné nenávistné proroky i jejich radikální stoupence je potřeba buď vyhostit, nebo zavřít. Bohužel z druhé strany hrozí princip kolektivní viny, či nárůst pravicových extremistických stran. Tomu se asi nevyhneme, Evropa v tomto zaspala. Budou padat návrhy, které jsou za hranou. Třeba ten bojkotu kebabů, jak navrhuje Jiří Kobza. Podle mě je to blbost. Sám do nich chodím, můj oblíbený vedou společně Turci a Kurdové. Jeden z nich má za manželku českou servírku a je ateista...Nic není černobílé.

Západ by se měl zamyslet, zda podporovat režimy v arabském světě, které finančně sponzorují evropské muslimské radikály. A také země, kde platí zákony jako za středověku. Shodou okolností jsem dnes mluvil s europoslancem Zdechovským. Vyprávěl mi příběh křesťanské ženy (matky pěti dětí) v Pákistánu, která se napila ze studny, kterou používali muslimové. Za to ji soud udělil trest smrti. Zachránit ji může už jen Nejvyšší soud či mezinárodní tlak...

V našem západním světe je normální dělat si srandu či kritizovat kohokoli. I třeba z proroka Mohameda. A tady musí platit naše pravidla. Proto navrhuji, aby západoevropská média jako výraz solidarity s francouzskými kolegy hromadně otiskla karikatury proroka Mohameda. Všechny nás postřílet nemůžou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Oldřich Szaban

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…