Ovčáček na VŠE: Odpůrci Zemana neumí oslovit voliče, já bych to dokázal

04.05.2016 20:26

Prezident Zeman má protivníky, kteří se neustále točí v kruhu a nedokáží ani postavit jasného protikandidáta, marně hledají anti-Zemana, ale voliče nedokáží oslovit, či se o to ani nesnaží. I to zaznělo od mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka, který poprvé zavítal mezi studenty Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze.

Ovčáček na VŠE: Odpůrci Zemana neumí oslovit voliče, já bych to dokázal
Foto: Archiv NF VŠE
Popisek: Jiří Ovčáček na VŠE

Podle Jiřího Ovčáčka je zde okruh lidí kritizující Miloše Zemana, který by rád viděl jinou Českou republiku, jiného prezidenta, ale není pro to ochoten nic udělat: „Ať postaví stranu, ať postaví kandidáta a něco konkrétního dělají.“ Velkou studnicí zkušeností a inspirace pro něj přestavují výjezdy do regionů a debaty s občany, kde mohou klást neomezené množství otázek.

„Prezidentovi odpůrci žijí minulostí, kraje jsou svět, kde se bude rozhodovat v příštích volbách, ne v Praze,“ analyzuje situaci hradní mluvčí a dále pokračuje: „příští prezidentské volby budou rozhodně důležitější než parlamentní, bude se rozhodovat o směřování země na dalších pět, deset let.“ Právě přímost podle Ovčáčka znamená, že prezidentské volby jsou pro voliče atraktivní a dokonce očekává, že účast při těch příštích bude vyšší než v roce 2013.

V kritice prezidentových oponentů na pondělním setkání se studenty Národohospodářské fakulty VŠE pak Jiří Ovčáček pokračoval dál: „Když sleduji prezidentovy oponenty a sleduji lidi v krajích, tak ti oponenti nemají šanci tyto lidi oslovit, ale já bych to, při vší skromnosti, dokázal.“

Jiří Ovčáček se při debatě se studenty ponořil i do atraktivního světa sociálních sítí. „Baví mě Twitter, protože díky němu můžu udávat tón a komunikovat s novináři napřímo. Nevyhýbám se ani debatě s pražskou kavárnou, například rád přispěji do knihy Dominika Feriho,“ uzavřel ředitel tiskového odboru Kanceláře prezidenta republiky.

Tisková konference Jiřího Ovčáčka se konala v rámci předmětu Mediální dovednosti vedlejší specializace Ekonomická žurnalistika Národohospodářské fakulty VŠE v Praze.

Článek je publikován na základě spolupráce ParlamentníchListů.cz a Národohospodářské fakulty VŠE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…