P. C. Roberts: Ameriko, odpočívej v pokoji

13.08.2021 7:37 | Komentář

Mark Twain, americký autor, kdysi velmi uctívaný, v současnosti však coby autor fašistického Huckleberryho Finna svržený do paměťové jámy (odkaz na Orwellův román 1984 – pozn. LM), se vždy stavěl proti vedoucí úloze Ameriky a upozorňoval své krajany na to, že jejich touha cizí dobývat a podmaňovat americkou republiku jednou zničí. A doslova napsal toto: washingtonské zašlapování bezmocných v zahraničí naučí Američany pohlížet s apatií na to, až se totéž bude odehrávat i doma. A Američany, kteří tak aplaudovali ničení svobod jiných národů, potká nakonec stejný osud.

P. C. Roberts: Ameriko, odpočívej v pokoji
Foto: pixabay.com
Popisek: Svoboda - ilustrační foto

Problém s Američany spočívá v tom, že ze svých pohrom nacházejí poučení vždy, když už je pozdě s tím cokoli dělat. Dnes je např. lží nazývat Ameriku Spojenými státy, protože naše země Spojenými státy není a je státy nespojenými. Státy modré (většinově obývané Demokraty), jsou jedním národem. A státy červené (většinově obývané Republikány), jsou národem jiným. Modré státy se dnes pokoušejí vsadit do vězení dřívějšího prezidenta a spolu s ním i 535 jeho příznivců, kteří se na jeho podporu shromáždili 6.ledna před Kongresem. Trumpovi příznivci jsou označování za povstalce a „domácí extrémisty“. Kteréžto jednání nazývá idiot z Oválné pracovnu „sjednocováním země“.

Země je totiž všechno jiné, než země sjednocená. 66 procent Republikánů amerického jihu a asi polovina Demokratů ze západního pobřeží se chce od nespojených států odtrhnout: (ZDE)

Demokraté z modrých států považují bílé Američany za „systematické rasisty:, jejichž DNA je nutí jednat jako „bílí supremacisté (radikální rasisté), a utlačovatelé „lidí barevných“, jimiž jsou míněni černoši, ale nikoliv Asiaté, kteří jsou prý rasisty taktéž, protože v mnoha oborech předčí lidi černé.

Anketa

Jste pro zrušení nošení roušek či respirátorů v supermarketech a obchodech?

hlasovalo: 17849 lidí

Toto je Amerika dneška. Americký národ už neexistuje. Národ vyžaduje homogenitu čili stejnorodost. Nic takového ovšem v Americe není, a to ať už v kulturním, ideologickém či rasovém smyslu. Amerika je Babylonskou věží a ničím jiným. A až Rusko, Čína a Irán vyloží karty, kdo jim na jejich výzvu odpoví? Zdémonizovaní lidé bílí? Nebo utlačování lidé barevní? Anebo utlačovaní homosexuálové a lidé pohlaví neurčitého? Anebo utlačovaní hispánci? Anebo utlačované feministky?

Kdysi, ještě jako redaktor deníku Wall Street Joournal, jsem recenzoval knihu jistého historika, který psal, že k vítězství barbarů nad Římem přispěl fakt, že římští občané měli větší hrůzu z násilí své vlády než z vlády barbarů, a proto barbarům otevřeli brány města.

Se vším svým povídáním o domácích teroristech se zdá, že právě z něčeho takového má Washington strach největší. Vlastenci pohlížejí totiž na Washington jako na nepřítele a stávají se tak jednou z dalších hrozeb, kterým dnes sídlo americké vlády čelí.

Demokraté z New Yorku zkonfiskovali právní oprávnění Rudy Giulianiho, a to proto, že bránil prezidenta Trumpa, a soudu předložil podepsaná čestná prohlášení o volebních podvodech ve volbách minulého roku.

Který skutečný Američan může podporovat vládu až takto korupční?

Jestliže debilní neokonzervatisté, kteří zalidnili nelegitimní Bidenův režim, nás dostanou do války s Ruskem, Čínou či dokonce i s Iránem, je s námi konec.

V průběhu celého svého života jsem pozoroval pozvolnou destrukci své země. Mohl bych to popsat v detailech rok po roce, ale neučiním to. Mladí si toho úpadku nejsou vědomi. Narodili se do morální, politické a právní neřestnosti a zpustlosti, které vnímají jako cosi normálního, protože nic jiného neznají. A věří tomu, že jsou víc napojeni na realitu, než já. Mladí neprožili minulost a nemají tudíž představu o tom, co všechno bylo už ztraceno.

A sebejistí ve své nevědomosti kráčejí do destrukce. A země jde s nimi.

(vybral a přeložil Lubomír Man)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…