Pavel Opl: Pocit bezpečí, tak důležitý pro život každého z nás

24.11.2016 9:01

Pocit bezpečí pro člověka samotného, i jeho rodinu, je jedním ze základních atributů nezbytných pro spokojený život naplněný poctivou prací, výchovou dětí, péčí o stárnoucí rodiče a pomocí potřebným spoluobčanům. (myslím ty skutečně potřebné)

Pavel Opl: Pocit bezpečí, tak důležitý pro život každého z nás
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

A je to právě stát, který prostřednictvím svých orgánů, musí garantovat bezpečí všech svých obyvatel. A ta garance musí být tak velká, aby člověk pocit bezpečí skutečně vnímal.

Bezpečnost naší země mají zajišťovat resorty ministerstva obrany, vnitra, další bezpečnostní složky a zpravodajské služby. Bezpečnost také zásadním způsobem ovlivňuje naše zahraniční politika, tedy resort zahraničních věcí.

Aby to skutečně fungovalo jako celek, který garantuje bezpečnost celého našeho národa, tak všechny tyto instituce a složky spolu musí úzce spolupracovat a "táhnout za jeden provaz".

No, a když si tak v mysli projdu veškeré neskutečné kroky politiků zodpovědných za tyto resorty a složky, i to bezútěšné dění v bezpečnostních a zpravodajských službách, tak mi to moc klidu nedodává.

Mám to o to horší, že jsem se vnitřní bezpečnosti profesně věnoval a vidím problémy a možná bezpečnostní rizika, která laická veřejnost (naštěstí) nevnímá.

Nemá smysl vyjmenovávat jednotlivosti, ale je nepochybné, že politické řízení všech článků zajišťujících naši bezpečnost je tragické a proklamovaná efektivní vzájemná spolupráce "profesionálů" je utopie.

Takže, bohužel, já pocit bezpečí nemám ...

A výhled do budoucna, při zachování současného stavu a přístupu našich vládních elit, rozhodně není růžový ...

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…