Petice: Bojkot ruských čerpacích stanic Lukoil - petice proti okupaci Ukrajiny

26.03.2014 16:50

Stejně jako když nás vydali spojenci na pospas Hitlerovy, tak i nyní se Ukrajiny nikdo nezastane, protože jsou na prvním místě ekonomické zájmy států.

Petice: Bojkot ruských čerpacích stanic Lukoil - petice proti okupaci Ukrajiny
Foto: red
Popisek: Rusko

To, že vojensky na obranu Ukrajiny nikdo nezasáhne, prohlásili už předem všechny důležité státy světa. Nejen politologům je jasné, že takzvané ekonomické sankce proti Rusku jsou jen alibistická a neúčinná gesta ze strany EU. Státy proti Rusku zasáhnut asi nemohou, občané ale ano! Rusko vynakládá na armádu větší podíl ze státního rozpočtu než USA. Přibližně 40 % ruských veřejných příjmů pochází z evropských trhů ropou a plynem. Jak uvádí na svých webových stránkách společnost LUKOIL , je tato firma největší ropnou obchodní skupinou v Rusku. LUKOIL je největším plátcem daně v Ruské federaci. Celková výše daní odvedených v roce 2008 přesáhla 38 miliard amerických dolarů. Pokud bychom přestali nakupovat u čerpacích stanic firmy LUKOIL, snížili bychom tím příjmy státního rozpočtu Ruska a tedy i výdaje na ruskou armádu. LUKOIL má prodejní síť ve 24 zemích světa. Asi bychom nepřivedli společnost LUKOIL na mizinu, pan Putin by ale obdržel jasný vzkaz, že nemůže okupovat nezávislé státy, jak si vzpomene. Především by ale tento bojkot vyvolal vyšší tlak akcionářů a oligarchů na Putinovu politiku a vedl by k oslabení jeho moci.

Tento demokratický model protestu funguje! Když chtěla firma SCHELL potopit ropnou plošinu do moře namísto nákladného ekologického rozebrání, začali aktivisté bojkotovat čerpací stanice SCHELL. Firma tento boj prohrála a zvolila nákladnější rozebrání šetrné k životnímu prostředí.

Petici můžete podepsat ZDE

Dalším efektem byla skutečnost, že pokud nenačepujete u LUKOILU ale u jiné české čerpací stanice, která je jen pár kilometrů dál, dáte vydělat třeba české firmě.

Na závěr na zamyšlenou. Když mohou nakupovat v aukcích kraje najednou elektřinu pro mnoho svých budov, proč nemůže mnoho společností či krajů všech států Evropské unie nakupovat ropu a zemní plyn společně pro celou EU. Evropské subjekty by tak získaly neskutečně lepší pozici při vyjednávání o cenách a to by mohlo opět oslabit příjmy státního rozpočtu Ruska, ale hlavně snížit lidem u nás náklady na vytápění i na pohonné hmoty a napomoci konkurenceschopnosti EU. Prosím všechna hnutí i jednotlivce, ať pomohou šířit tuto myšlenku dále a pomohou tak snížit nesmyslné náklady na zbrojení a zabránění tak další studené válce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

11:24 Ivo Strejček: Migrační pakt je ohromným nákladem členství České republiky v EU s dalekosáhlými důsledky

Denní glosa Ivo Strejčka