Petice: Spalovací motory v našich autech chceme

19.08.2021 11:40

Odmítáme ekologický fanatismus a jsme přesvědčeni, že výroba i prodej automobilů se spalovacím motorem musí být zachována. Zároveň vyzýváme Parlament ČR i Vládu ČR, aby aktivně odmítly záměry představitelů Evropské unie, kteří chtějí v rámci nebezpečného "Zeleného údělu" klasická auta se spalovacím motorem v budoucnu zakázat.

Petice: Spalovací motory v našich autech chceme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nafta, ilustrační foto.

My, níže podepsaní občané České republiky prostřednictvím této petice dle zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním, odmítáme ekologický fanatismus a jsme přesvědčeni, že výroba i prodej automobilů se spalovacím motorem musí být zachována.

Zároveň vyzýváme podpisem této petice Parlament ČR i Vládu ČR, aby aktivně odmítly záměry představitelů Evropské unie, kteří chtějí v rámci nebezpečného "Zeleného údělu" klasická auta se spalovacím motorem v budoucnu zakázat.

Důvodová zpráva:

Evropská komise plánuje v rámci svého eko balíčku Zelená dohoda od roku 2035 prakticky zakázat prodeje vozidel se spalovacím (či dokonce hybridním) motorem. Pokud by se takové plány naplnily, dramaticky by se snížila mobilita celé evropské civilizace. Mobilita je však základem úspěšné, prosperující, technicky vyspělé ekonomiky a života.

Odmítáme fanatické tažení proti uhlíkové stopě, které se projevuje i bojem proti spalovacím motorům a nekritickou podporou elektromobility. Zákazem klasických aut by byli poškozeni nejen výrobci automobilů v Evropě, ale zásadní negativní vliv by to mělo na život lidí v České republice i celé Evropě.

Považujeme tedy za nutné vyvinout společný občanský tlak na vládní i parlamentní činitele a připomenut jim, že mají hájit zájmy svých občanů a také rozum před ideologickým utopismem.

Nechme na svobodném rozhodnutí občanů pro jaký pohon auta se rozhodnou.

P.S. Další odborné články, které podporují naše názory a důvody pro petici jsou publikovány na stránkách našeho spolku normálních motoristů na www.jedemeautem.cz

Mojmír Mikuláš, předseda spolku JEDEME AUTEM z.s. 

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.