Petice na podporu Kroměřížské výzvy

16.06.2016 12:57

Vzhledem k tomu, že naše země se propadá do chaosu a právo zde dostává na frak, tak by bylo velmi dobré, kdyby se do čela společnosti, tedy na prezidentskou funkci, dostala nejen odpovědná, ale i moudrá osoba, která by mohla tuto zemi vyvést z marasmu porušených lidských vztahů a mohla by pro svět být signálem, že lid této země si začíná uvědomovat svou odpovědnost za dění v této zemi i v Evropě.

Petice na podporu Kroměřížské výzvy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Proto nejenomže podporujeme aktivitu lidí kolem Kroměřížské výzvy, ale aktivně se budeme snažit tuto aktivitu podpořit tím, že sami vytvoříme komunitu, ve které budeme diskutovat a hledat jak nalézt vhodného kandidáta na prezidenta.

Kroměřížská výzva mimo jiné říká:

Vyzýváme všechny odpovědné občany České republiky:

Propojme se a vybudujme po celém území republiky rozsáhlou síť aktivních občanů a iniciativ, která bude podporovat demokratické kandidáty v příštích prezidentských volbách a která pomůže zvolit důstojnou a odpovědnou hlavu našeho státu.

Učiňme diskusi o kvalitním prezidentském kandidátovi věcí veřejnou. Nenechme si tuto diskusi vzít mediálními kouzly a marketingovými triky. V rámci celonárodní diskuse usilujme o to, pozitivně ovlivnit společenskou atmosféru v naší zemi, pozvednout opět do společného povědomí hodnoty demokracie, svobody a právního státu.

Neurčujme budoucího kandidáta od zeleného stolu. Dejme prostor celému pelotonu vhodných demokratických kandidátů, z nichž nakonec společně podpoříme jednoho, který bude mít největší šanci na úspěch.

Tato naše komunita tedy bude působit tak, že vnitřně budou známy e-maily těch, kdo podepsali a to proto, aby si mohli vzájemně v diskusi vyměňovat své názory a hledat osobnost budoucího prezidenta.

Antonín Mareš publicita, spisovatel i filozof

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…