Petice pro vyslovení nedůvěry zastupitelům

29.03.2017 19:06

Petice pro vyslovení nedůvěry zastupitelům z důvodu nerespektování výsledků demokratických voleb do zastupitelstva obce Tuklaty – Tlustovousy a porušení zákona o obcích.

Petice pro vyslovení nedůvěry zastupitelům
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

My, níže podepsaní, vyslovujeme tímto nedůvěru zastupitelům: Janě Ammerlaan, Monice Petriskové, Martině Milotové, Lukáši Koníčkovi a Michalu Chroustouvi, a to z následujícího důvodu: 

Odvolání starosty obce pana Petra Jenšovského dne 28. 11. 2016 a způsob jeho provedení považujeme za porušení základních principů demokracie. Fakt, že o úmyslu starostu odvolat, shora jmenovaní zastupitelé obce předem neinformovali občany obce, samotného starostu, dokonce ani všechny členy zastupitelstva, je dokladem toho, že jde o jednání nestandardní, netransparentní, nekorektní a v rozporu s ustanovením § 93 odst. 1 a 2 zákona o obcích. 

Odvolaný starosta Petr Jenšovský s celkovým počtem 191 platných hlasů zvítězil ve volbách v roce 2014.   Kandidátka SNK, jejímž byl kandidátem, získala v posledních volbách 1151 hlasů a zvítězila tak se třemi mandáty. 

Pan Petr Jenšovský byl poslední čtyři volební období jasným vítězem voleb. Zvolení Petra Jenšovského starostou obce proto bylo logickým naplněním vůle občanů. Pokud dochází k tak významné změně ve vedení obce, jakým odvolání starosty bezpochyby je, měli by mít její občané možnost se takovéhoto jednání zastupitelstva účastnit, resp. být dopředu informováni o jeho programu tak, aby se měli možnost k takto závažným otázkám vyjádřit. 

Pro srovnání: Michal Chroust získal v posledních volbách 64 hlasů, Martina Milotova 96 hlasů, přičemž právě bez těchto lidí by zbývající 2 zastupitelé nezískali většinu hlasů nutnou pro odvolání starosty Petra Jenšovského. 

S ohledem na shora uvedené tedy požadujeme, aby zastupitelstvo obce:

- odvolalo nově zvolenou starostku Moniku Petriskovou,
- odvolalo nově zvolenou místostarostku Martinu Milotovou,
- opětovně zvolilo Petra Jenšovského starostou obce a respektovalo tak výsledek voleb v roce 2014. 

Děkuji, Ing. Ivan Franc, Topolová 80, 250 82 Tuklaty

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…