Petice studentů z Ruska proti válce a diskriminaci ve školách

01.03.2022 18:52 | Komentář

24. února 2022 Ruská Federace zahájila válku se suverénní Ukrajinou. Podáváme rozhodný protest proti vojenským akcím, které cílí ozbrojené síly Ruska na Ukrajinu.

Petice studentů z Ruska proti válce a diskriminaci ve školách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí se sešly tisíce lidí, aby protestovaly proti ruské invazi na Ukrajinu

Tento tragický příkaz prezidenta Putina již vyvolal obrovské množství obětí na životech a bezpochyby podlomí principy mezinárodních zabezpečovacích systémů. Odpovědnost za spuštění nové bezprecedentní války v Evropě nese Rusko. Tato válka nemá žádné dobré odůvodnění. My, studenti z Ruska, trpce litujeme, že náš stát, který přispěl rozhodující měrou k vítězství nad nacismem, je agresorem zapalujícím strašný konflikt v Evropě.

Žádáme o okamžité zastavení všech vojenských akcí proti Ukrajině. Žádáme o respektování suverenity a nezávislosti Ukrajiny. Vyzýváme naše státy k míru. Touto peticí vyjadřujeme názor většiny ruských občanů, žijících na území České republiky, a obracíme se na Vás, abychom odvrátili diskriminaci ruských studentů, případů které se na VŠE v Praze a jiných vysokých školách v ČR stávají v poslední době častějšími.

Někteří profesoři, frustrovaní z akcí ruské armády a trestné činností Putina bohužel obracejí svůj hněv proti ruským studentům na českých vysokých školách.

Bohužel už bylo několikrát slyšet výzvy k zastavení studia ruských studentů. Profesoři odmítali pokračovat do té doby než odejdou studenti z Ruska. Chápeme Vaše rozhořčení, ale toto chování považujeme za nespravedlivé a neprofesionální.

Chtěli bychom jasně podtrhnout, že se stydíme za to, co se teď odehrává na území bratrského státu Ukrajina a nesdílíme názory prezidenta Putina, avšak myslíme si, že nemusíme nést zodpovědnost za jednání bláznivého diktátora.

Dokonce i v nejhorších dobách profesoři a učitelé zkoušeli nejen naučit všechny studenta bez ohledu na náboženství, národnost a politické názory, ale i s nimi vedli dialog.

Přátelé, prosím Vás abyste nebyli lhostejní a podepsali tuto petici. Každý podpis je důležitý, bez ohledu na to, z jakého jste státu: Ukrajina, Rusko nebo Česko.

Vladimir Zhinkin

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…