Petice za obnovení trestu smrti

31.03.2013 12:50

Důvodem pro tento krok se stala neustále se zvyšující brutalita pachatelů těch nejzávažnějších trestných činů, kdy se neštítí bez jakýchkoliv zábran vraždit děti, mladistvé a seniory. Posledním případem tohoto druhu byla vražda mladé dívky z Jihlavy, jejímž průběhem byli otřeseni i zkušení kriminalisté.

Petice za obnovení trestu smrti
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

 

Dělnická strana je toho názoru, že trest smrti musí být trestem výjimečným, uplatněným v případech bezcitného násilí u těžkých zločinů. Kritici takové iniciativy asi namítnou, že Česká republika je vázána mezinárodními úmluvami, které zavedení trestu smrti neumožňují. V tomto případě však namítáme, že je přeci pouze na nás, na občanech této země, jaké zákony zde budou platit, a že žádná úmluva či smlouva není nedotknutelná a nevypověditelná.
 
Vyzýváme proto občany České republiky, aby se k Jihlavské výzvě DSSS připojili a petici za obnovení trestu smrti podpořili. Zde totiž nejde o politiku či názory na vývoj ve společnosti. Nyní se hraje o bezpečnost nás všech, o to, aby nám zde po ulicích neběhali devianti a vrazi, kteří s pocitem mírných trestů vězení vraždí naše kamarády, příbuzné a blízké.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…