Petice za odvolání Milana Hniličky z postu předsedy Národní sportovní agentury

29.01.2021 13:57

My, níže podepsaní zástupci sportovní sféry, klubů, sportovců, fanoušků a občanů této země, žádáme vládu České republiky, aby naplnila své zákonné povinnosti a z funkce předsedy Národní sportovní agentury odvolala Milana Hniličku.

Petice za odvolání Milana Hniličky z postu předsedy Národní sportovní agentury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury

My, níže podepsaní zástupci sportovní sféry, klubů, sportovců, fanoušků a občanů této země,

žádáme tímto vládu České republiky, aby naplnila své zákonné povinnosti a z funkce předsedy Národní sportovní agentury odvolala Milana Hniličku, a to dle § 3a, odstavec 5, písmeno c) zákona o podpoře sportu, který stanoví, že vláda odvolá předsedu Národní sportovní agentury, jestliže porušil své povinnosti vyplývající z jeho funkce zvlášť hrubým způsobem.

Milan Hnilička se za nouzového stavu účastnil oslavy narozenin, která porušovala všechna současná protiepidemická nařízení a tímto svým papalášským přístupem ztratil veškerou důvěru sportovní, ale i široké veřejnosti vykonávat nadále takto vysokou veřejnou funkci.

Jeho jednání je plivnutí do tváře nejen všem sportovcům, klubům, spolkům a sportovním fanouškům, kteří se nemohou věnovat své činnosti, ale i podnikatelům, kteří nyní nemohou vykonávat svou činnost.

Protože Milan Hnilička odmítá ze své funkce rezignovat, a to i po apelech ústavních činitelů, mezi které patří například bývalý skokan na lyžích a poslanec Jakub Janda, požadujeme, aby v této věci jednala Vláda České republiky a Milana Hniličku z funkce odvolala.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty