Petice za tvrdé potrestání policistů ze Slaného

25.12.2014 21:10

V neděli 16. 11. 2014 došlo poblíž Slaného ve Středních Čechách k naprosto neadekvátnímu zásahu policistů proti muži, který měl před tím spor se svou přítelkyní. Policisté měli tu smůlu, že zásah zachytila bezpečnostní kamera a zřejmě díky tomu se celá kauza dostala na veřejnost.

Petice za tvrdé potrestání policistů ze Slaného
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté, ilustrační foto

Celý zásah byl velice brutální, policisté mlátili a kopali do ležícího spoutaného muže, vulgárně mu nadávali, plivali na něho a zničili jeho mobilní telefon.

Tím se dopustili minimálně tří trestných činů: zneužití pravomoci úřední osoby, poškozování cizí věci, pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Z hlediska mravního je přípustná polemika na tento zásah, z hlediska právního je jakákoliv diskuse o správnosti či nesprávnosti zásahu vyloučena protože zákon hovoří jasně:

V žádném případě nesmí policisté se zadrženou osobou zacházet krutě, nelidsky anebo ponižujícím způsobem anebo způsobem, který nerespektuje lidskou důstojnost. Naprosto bez ohledu na to, co předtím měl spáchat.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…