Petice za vybavení lázeňských lesů v Karlových Varech odpadkovými koši

04.05.2020 16:59

Karlovy Vary jsou jedno z nejnavštěvovanějších a bezesporu i jedno z nejkrásnějších měst České republiky, které skýtá návštěvníkům z celého světa, jakož i svým občanům sondu do více, jak 650 let vzdálené minulosti.

Petice za vybavení lázeňských lesů v Karlových Varech odpadkovými koši
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

Bohatá historie tu opravdu dýchá na každém rohu z fasád starobylých domů, věží kostelů a sloupoví kolonád. Město však také nabízí kus krásné přírody, která tvoří geografické srdce Karlových Varů. Lázeňské lesy, kolem kterých je město vystavěno, představují možnost úniku od strastí každodenního života, jsou jakousi duševní vzpruhou pro každého, kdo je navštíví.

V posledních týdnech, kdy byla společnost ochromena strachem z nákazy korona virem se nenahraditelná úloha přírody v lidských životech zase pro jednou ukázala. Lázeňské lesy nám otevřely svou náruč. Bohužel ne každý návštěvník zanechal les ve stejném stavu, jako když do něj vešel. Je smutnou pravdou, že les zůstává leckdy plný odpadu, který zde zanechávají lidé, kterým je zatěžko, odnést si zpět do města k nejbližšímu koši, to, co si do přírody donesli.

Ač se najdou též lidé, jako jsem například já, kterým stav lesa, kdy, co krok, to PET lahev, obal od sušenky, nebo plechovka od energetického nápoje, bytostně vadí, a proto se při svých návštěvách lesa snaží odpad vysbírat, tak to bohužel nestačí. Těch, kteří lesu škodí je stále většina. Chyba však nepadá pouze na hlavu těch, kteří v přírodě odpadky pohazují, ale dle mého osobního názoru, ta největší část viny spočívá na bedrech úředníků ve vedení města. Odpadu z lesa by totiž podstatně ubylo, pokud by magistrát města nechal instalovat, a to alespoň k asfaltovým cestám, které jsou nejfrekventovanější, odpadkové koše, které v lese naprosto chybí.

Pokud vám není stav lázeňského lesa, jednoho z největších pokladů Karlových Varů, lhostejný, podpořte prosím svým hlasem tuto petici. 

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…