Petice za zastavení a potrestání exekutorské mafie

10.09.2014 7:33

I když petice má platnost trvalou (resp. platnost do dosažení cíle), momentálně se vztahuje k datu manifestace v Praze ve Sněmovní ulici 24.9. 2014 stanoveného autorem.

Petice za zastavení a potrestání exekutorské mafie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moc toho není, ale aspoň něco

My, níže podepsaní, jsme znepokojeni vývojem v oblasti exekucí a plánovaných legislativních změnách ve vztahu k Exekučnímu řádu, které zhoršují životní a existenční podmínky již naprosté většiny obyvatel republiky a způsobují stagnaci v národním hospodářství.

Exekuční řád v novelizacích zákona č. 120/2001 Sb. porušuje nejen ústavní práva dlužníků a rovnost účastníků řízení, ale co je nepřípustné, zasahuje do práv třetích osob.

Přičemž před účinností zákona č. 120/2001 Sb. Exekuční řád, ale i v průběhu jeho účinnosti, existoval a existuje účinnější a efektivnější systém vymáhání pohledávek, výkon rozhodnutí soudními vykonavateli, který nenarušuje práva třetích osob a je více s duchem Ústavy ČR.

Je nadále nepřípustné, aby soudní exekutoři a jednotliví soudci nedbali nálezů a rozhodnutí Ústavního soudu ČR, aby Parlament ČR nadále ignoroval tyto ústavní nálezy ve změnách zákonů.

Požadujeme:

Audit současného systému exekucí dle zák.č. 120/2001 Sb. Exekuční řád., analýzu krizových bodů ve vazbách na jednotlivé oblasti lidského žití a návrat systému vymáhání pohledávek k výkonu rozhodnutí soudními vykonavateli, který bude uzpůsoben těmto závěrům.

Zjištění konkrétní odpovědnosti za vznik zák.č. 120/2001 Sb. Exekuční řád a současný stav, a vyvození důsledků.

Zpětné prošetření činnosti jednotlivých soudních exekutorů, exekutorských koncipientů, vykonavatelů a ostatních zaměstnanců Exekutorských úřadů podnikajících a zaměstnaných na základě zák.č. 120/2001 Sb. Exekuční řád orgány činnými v trestním řízení, a to od prvotní účinnosti tohoto zákona.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …