Petr Duchoslav: Změnila ABL s názvem i své praktiky?

19.03.2012 17:50

Bezpečnostní agentura ABL, založená V. Bártou, toho času souzeného za údajné uplácení svých stranických kolegů, mění své jméno. Od března tohoto roku se bude jmenovat Mark2 Corporation. Současně oznámil nynější ředitel agentury M. Bárta, bratr exministra dopravy, svou rezignaci. Jeho nástupcem se stane M. Fábera, který má smlouvu na jeden rok a má plnit funkci jakéhosi krizového manažera. Jak chápat tuto změnu a personální rošádu? Jako planou snahu smýt ze sebe špínu, kterou je nyní již bývalá ABL doslova obleptána.

Petr Duchoslav: Změnila ABL s názvem i své praktiky?
Foto: Hans Štembera
Popisek: ABL

Původní značka ABL je již natolik zdiskreditována, že vedení společnosti přistoupilo k výše uvedeným změnám. Na druhé straně se nedomnívám, že by jí to pomohlo změnit její renomé, protože nevěřím tomu, že by ,,nová" firma Mark2 Corporation změnila své praktiky, jimiž se nechvalně proslavila ABL.

Důvod přejmenování společnosti a snaha zamést po sobě stopy je více než zřejmá. V současné době probíhá ostře sledovaný proces s V. Bártou, který je obviněn z uplácení J. Škárky a K. Kočí, aby byli zakladateli Věcí veřejných a skutečnému vůdci této strany loajální. To značku ABL ještě více kompromituje. Při soudním přelíčení pak vyplouvají na povrch skutečně nechutné praktiky, jež panovaly ve straně ABL - VV. Již fakt, že si téměř každý každého nahrává, že se konají jakési WC porady, Bárta má ve svém bytě rušičky, referenda probíhající na stránkách VV jsou zmanipulovaná, na jednání poslaneckého klubu VV jsou členům odebírány pracovníky (!) původní ABL mobilní telefony, je neuvěřitelný a skandální. A spíš by se hodil do nějakého špionážního filmu.

V jednu chvíli se proměnilo soudní jednání v kabaretní číslo, a to zásluhou R. Johna, ,,papírového" předsedy této strany. Ten předvedl opět něco ze svého rétorického umu, když si tváří v tvář vyřizoval účty se svým bývalým stranickým kolegou J. Škárkou. Mimochodem osoba R. Johna svou roli ve straně ABL - VV již dohrála, posloužil jako ,,užitečný" idiot k tomu, aby se VV dostaly do parlamentu. Potom už jim začal svými výroky spíše škodit a je jasné, že při další ,,volbě" předsedy převezme otěže strany K. Peake, momentálně jedna z favoritek našich médií.

Soudní jednání podává pádný důkaz toho, že tato strana nefungovala standardně jako ostatní politické subjekty, nýbrž jako sekta, v druhém sledu jako jakási ,,firmostrana" v čele ,,posvátným" a nedotknutelným V. Bártou. Bárta sám přiznává v tajných materiálech pořízených na školení svých manažerů, že k normálním praktikám bude patřit sledování politiků, že lidé z ABL budou korumpovat, což se v případě tajného sledování pražských politiků také stalo. Tito politikové na úrovni starostů samozřejmě neměli o něčem takovém ani tušení.

A co více: ABL se po parlamentních volbách v roce 2010 doslova rozlezla do nejvyšších úřadů státní správy, ministerstev, kam si každý ministr delegovaný za VV přivedl své náměstky. Hrozilo tak (a stále hrozí, pokud budou VV ve vládě) přenesení špinavých praktik ,,bývalé" ABL do státního aparátu. Přehlížení takového nebezpečí ze strany premiéra této země je neuvěřitelné. Jen aby mohl prosazovat svá asociální opatření vlády, si VV v koalici vydržuje místo toho, aby je po jejich obřích skandálech, po listopadu 1989 zcela bezprecedentních, okamžitě z koalice vyhodil. Pokud bude V. Bárta shledán vinným z uplácení a byl by pravomocně soudem odsouzen, už by i člověku na úrovni P. Nečase nic jiného nezbývalo, pokud by se nechtěl úplně politicky znemožnit.

Uvidíme v dubnu, jak soud skončí. Pokud bude Bárta shledán vinným, je jasné, že lidé již nemohou do budoucna věřit marketingově - podnikatelským projektům, které vznikly s laskavou záštitou pánů Janouška a Hrdličky. Že budou chtít takový politický subjekt, jenž ctí programové a ideové zásady a je stranou politicky a programově nezkorumpovatelnou. Proto také například A. Babiš nemůže podle mého názoru v příštích parlamentních volbách uspět, principiálně jeho uskupení ANO chybí pevně zakotvená ideová a programatická základna.

Laciné snaze vedení nyní již Mark2 Corporation očistit své jméno nevěřím. Už z toho důvodu, že ,,otec - zakladatel" V. Bárta si ve firmě uchoval svůj vliv, kterého se vzdal jen naoko. To musí být každému jasné. Většina lidí, kteří byli spojeni se sledovacími skandály, ve firmě zůstává, a to není dobré znamení směrem k veřejnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…