Petr Hájek: Šokující rozuzlení motivů protivládního puče

16.07.2013 9:05

Když jsme jako první – a dlouho jediní – psali o skutečných motivech odstřelení Nečasovy vlády, mnozí pochybovačně kroutili hlavami. Po jmenování Zemanovy úřednické vlády se vše změnilo. Média bombardují novou vládu – a jsou temelínského tématu náhle plná. O tom hlavním však nadále mlčí. Přinášíme nové zásadní informace.

Petr Hájek: Šokující rozuzlení motivů protivládního puče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek

Od počátku jsme tvrdili: Kromě absurdního obvinění z „politické korupce“ policie nic v rukou nemá. Divadelní představení s kuklami, beranidly, zatýkáním na úřadě vlády, rabováním bank a domovními prohlídkami u takzvaných kmotrů a jejich právníků, bylo jen stínohrou. Novináři – a skrze ně veřejnost – měli být vzrušeni „rozsáhlou korupční kauzou“.

Z našich zdrojů jsme věděli, že žádná není. To jen „trojčlenná spojka“ amerických zájmů na vrcholku státních zastupitelství a policie – Bradáčová, Ištván, Šlachta – dosti amatérsky sehrála falešný part o Temelín. Jeho skuteční autoři sice připravili dramatickou úvodní „hoolywoodskou“ scénu. „Béčkové“ pokračování je však jak od Hřebejka.

Dnes už to ví nejen „obviněný“ Petr Nečas, který po výslechu na policii pozdě hovoří o spiknutí. Také mnohá mainstreamová média jsou rozmrzelá, že naletěla. Temelínské téma je totiž pro americké zájmy tak důležité – ekonomicky i strategicky – že v tomto případě nebyla česká větev mediokracie výjimečně předem informována a přizvána k „výrobě mystifikace“.

Spiklenci to nyní narychlo dohánějí s těmi „nejprověřenějšími“. Utajená schůzka „gangu tří“ s Václavem Moravcem z České televize je ale jen příslovečným vrcholkem ledovce, který omylem unikl na veřejnost. Škoda, že z něj nemáme tak oblíbený „uniklý“ odposlech. I když některé zdroje tvrdí, že existuje. Uvidíme. To ale teď není prozatím podstatné.

Prokurátorovo doznání

Klíčová je otázka i odpověď v dnešním vydání časopisu Euro z rozhovoru s „plastovým prokurátorem“ (státním zástupcem rozhodně není – a pokud tak jiného státu) Ivo Ištvánem. Typická „krása nechtěného“:

Euro: „Petr Hájek, spolupracovník bývalého prezidenta Václava Klause, má na svém webu úvahu, podle níž za červnovým zásahem stojí spiknutí ve prospěch americké nabídky na dostavbu Temelína. Zdůrazňuje, že jste se také vy s pražskou kolegyní Lenkou Bradáčovou zúčastnil stipendia v USA... Může se to zdát přitažené za vlasy, ale říká to bývalý vysoký státní úředník...“

Ištván: „Není důvod zastírat, že jsem absolvoval vzdělávací program, který připravuje vláda USA pro stovky a tisíce lidí na celém světě k nejrůznějším tématům. Kromě mě a doktorky Bradáčové tam byli i další státní zástupci, o nich se ale nemluví. Vyjeli tam i politici, členové Parlamentu nebo hejtmani. Mrzí mě, pokud o tom někdo spekuluje, a vůbec si nezjistí, o jaký program se jedná, kdo ho absolvoval, a pak to použije ke zkratce, že je někdo jakýmsi agentem.“

Místo sovětských poradců - američtí

To jsou zajímavá slova. Už samotný fakt „amerických školení“ pro naše vybrané politiky, poslance či hejtmany je zrůdný. Lze to s obtížemi ještě pochopit, pokud „politickým školením mužstva“ procházejí naši vojáci – jsme nakonec členy NATO. Za komunismu to probíhalo zase v Sovětském svazu – a nyní se vše pouze zrcadlově obrátilo z Východu na Západ.

Američané, přesněji firma Westinghouse, je v problémech. Její spoluvlastník, japonská Toshiba, totiž v nejbližší době pravděpodobně prodá své akcie Číňanům.

Že těmito „školeními“ ale prochází také naše politická reprezentace, o níž se někteří naivkové domnívají, že by měla především hájit naše domácí zájmy, je více než pozoruhodné „přiznání“. Ale že Američané „obhospodařují“ také represívní složky českého státu, které by měly být na zahraničních zájmech zcela nezávislé – to už je síla! Bezděčná připomínka praktik padesátých let minulého století, kdy naše prokurátory školili „sovětští poradci“ v metodách organizování politických procesů.

Souvislosti s kauzou Rath

Jenže nešlo jen o to. Lenka Bradáčová a spol. byli a jsou VIP hosty na americké ambasádě Zde naše „prokurátorská hvězda“ pod dohledem „poradců“ prováděla „školení“ vybraných prokurátorů a policistů – než potom udělala zázračnou kariéru: Z bezvýznamné ambiciózní postavičky okresního formátu se „kauzou Rath“ vyhoupla do křesla nejvyšší pražské státní zástupkyně.

Že Rathův případ nese mnohé podobné znaky jako Nečasův – nejen v metodě předání kauzy do jiného než místně příslušného státního zastupitelství, v tomto případě „náhodou“ do rukou Ivo Ištvána – je zcela zjevné. O tom, že také počátek „odposlechů“ a později stíhání poslance Ratha má výraznou „americkou stopu“, přineseme informace již brzy.

Byl to právě ministr Pospíšil, který odstartoval „obsazení“ nejvyšších postů státních zastupitelství zmíněnou skupinou. Za frenetického potlesku médií

Podle všeho totiž obě kauzy spolu podivuhodně souvisejí. Stejně jako fakt instalace nejvyššího státního zástupce Zemana ministrem spravedlnosti Jiřím Pospíšilem, o jehož mimořádně „přátelských“ vazbách na zájmové americké prostředí jistě není pochyb. Totéž platí o jeho někdejším partnerovi, již zmíněném politickém moderátorovi ČT Václavu Moravcovi – a jejich společné „dobrodince“, české Američance Medě Mládkové.

Byl to právě ministr Pospíšil, který odstartoval „obsazení“ nejvyšších postů státních zastupitelství zmíněnou skupinou. Za frenetického potlesku médií. Je zjevné, že právě tento fakt si fatálně nerozhodný a váhavý premiér Nečas v jednu chvíli konečně uvědomil – ale zbavil se „miláčka novinářů“ (zvláště některých) příliš pozdě. „Američané“ v české justici a policii obsadili hlavní posty – a pustili se do práce.

Čínský Westinghouse?

Avšak nezapomeňme na Temelín – rozbušku, která spustila „korupční kauzu“, jež vedla k pádu Nečasovy vlády. Máme informace, které český mediální mainstream buď nezná, nebo – což je pravděpodobnější – úspěšně před veřejností tají:

Američané, přesněji firma Westinghouse, je v problémech. Její spoluvlastník, japonská Toshiba, totiž v nejbližší době pravděpodobně prodá své akcie Číňanům. Odchod „bezpečného“ amerického spojence a vstup „komunistického“ nepřítele do této strategické firmy rázem zásadně mění pohled na dosavadní americkou temelínskou argumentaci.

Vláda v žádném případě nesměla po prázdninách o dostavbě Temelína JAKKOLI rozhodnout, ale minimálně posunout definitivní rozhodnutí až na jaro příštího roku, po řádných volbách

Jako hlavní „komparativní výhodu“ – proti jinak po všech stránkách výhodnější ruské nabídce – zdůrazňovali čeští amerikanističtí „jestřábové“ v posledních „pravicových“ vládách vždy především „otázku strategické bezpečnosti“. Prostě řečeno – Temelín musejí dostavět Američané, naši spojenci. Rusové naši spojenci nejsou a v takto „strategicky významné“ zakázce jde o víc než jen o peníze.

Budou-li však mít nyní rozhodující slovo ve Westinghousu – technicky i finančně – Číňané, je všechno jinak. Doufám, že nyní jako první vyskočí pan Schwarzenberg, který s ohledem na „porušování lidských práv v Číně“ bude držet hladovku proti účasti Westinghousu.

Co na to Schwarzenberg a Kalousek?

Bývalý Havlův kancléř ostatně už vyskočil. V podobě svého současného vodiče, „medvědáře“ Miroslava Kalouska, který před pár týdny náhle otočil: Z velkého obhájce nutnosti dostavby Temelína se stal jeho vášnivým odpůrcem. Nepochybně měl informace, které se nyní dostaly i k nám. Bylo tedy třeba rychle přehodit výhybku – a na místo amerických zájmů upřednostnit Schwarzenbergovy německé. Je stejně pravděpodobné, že tytéž informace měl i Petr Nečas, když při nedávné státní návštěvě sdělil ruskému premiérovi i prezidentovi, že soutěž o Temelín je nyní zcela otevřená.

Co se stalo pak, už víme a od počátku o tom naše čtenáře informujeme: Jen pár dní poté spustil Američany „vyškolený“ prokurátorsko-policejní tým protivládní puč. Vláda v žádném případě nesměla po prázdninách o dostavbě Temelína JAKKOLI rozhodnout, ale minimálně posunout definitivní rozhodnutí až na jaro příštího roku, po řádných volbách. Až se situace kolem Westinghousu „stabilizuje“ a nalezne se „nová argumentace“. Což se pravděpodobně přesně stane.

Všechny informace o reálných nebezpečích, které vstup Číňanů do Westinghouse opravdu představuje, přineseme již zítra. Stejně jako analýzu, která zásadně zpochybňuje „Kalouskovo řešení“ v německém zájmu – zastavení dostavby.

Věříme, že tím přispějeme k tomu, aby naši čtenáři – narozdíl od mystifikovaných konzumentů mainstreamových médií – pochopili všechny souvislosti. Aby porozuměli politickému chaosu, který v režii prokurátorsko-policejního „gangu Tří“ právě prožíváme.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: protiproud.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…