Petr Hampl: Bez povinného očkování

20.01.2022 13:44 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Bez povinného očkování
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Vláda smetla vyhlášku o povinném očkování pro některé profese a speciální skupiny. Krok po krokem naplňuje všechny požadavky antiočkovacího hnutí. Demonstrace ani emoce na sociálních sítích tím nijak nebudou zmírněny. Když si někdo oblíbí víření emocí, nevzdá se toho hned tak. A navíc, jak správně poznamenává Yoram Hazony, když něco označíte za zvrácené či nacistické, nemůžete se spokojit s kompromisem. I malá plynová komora je pořád plynová komora. Jakmile začnete s výrazy typu „covidová totalita“ či „covidofašismus“, nemůžete se zastavit, dokud platí jedno jediné opatření nebo dokud funguje jedno jediné očkovací centrum.

Vládní liberalizační kroky jsou pochopitelné, protože přesně to vládnoucí koalice naznačovala už před volbami. Je to logicky konsistentní. Ty síly, které se na svět dívají globalisticky a podle kterých nemohou být kladeny překážky zvyšování korporátních zisků, ty nesnáší omezování přeshraničního pohybu, nesnáší vládní aktivity a především takové aktivity, které by mohly dočasně omezit velký byznys (bez ohledu na dlouhodobé následky). Ty síly, které kladou důraz na stabilitu národního státu, ty mají tendenci podporovat spíše razantní karanténní opatření a spíše masové očkování. Ukázkovým příkladem je Viktor Orbán.

Je kuriózní, že globalistickou liberální agendu podporovali mnozí lidé cítící se vlastenecky, z nichž někteří měli dokonce pocit, že tím překazili jakési plány globalistů. Jenže jak píšu v novém Prolomení hradeb, žádná skupina nemůže zastávat ideologii protikladnou svým vlastním zájmům, aniž by to vedlo k jejímu rozkladu a případně zániku.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…