Petr Hampl: Další fatální chyba vlády Angely Merkelové

30.08.2018 17:01

Na událostech v Chemnitz je vlastně nejzajímavější to, s jakou samozřejmostí počítá politicko-intelektuálská třída s tím, že znásilňovat a vraždit místní obyvatele je normální.

Petr Hampl: Další fatální chyba vlády Angely Merkelové
Foto: Archiv PH
Popisek: Petr Hampl

Ještě před generací by to tomu bylo tak, že kdyby dovezli imigranty, kteří by vzápětí spustili teror proti místním lidem, následovaly by rezignace a nejspíš i nějaká forma trestního stíhání úředníků, aktivistů a možná i politiků. Dnes naopak vidíme nesmírný údiv: Ono se to těm lidem nelíbí! Oni si stěžují! To musí být nějací nebezpeční extrémisté!

Jak jsem ukázal v krize Prolomení hradeb, to nejvýznamnější, co se na Západě změnilo, je vytvoření tak obrovských rozdílů mezi lidmi různých sociálních vrstev, že už se přestali cítit být stejnými bytostmi. Termínem "nová aristokracie" vyjadřuji, že se jedná o uspořádání velmi podobné tomu, jaké Evropa znala před průmyslovou revolucí (a před nástupem kapitalismu). I proto přestaly dosavadní politické ideologie fungovat (to je to tolik diskutované zrušení rozdílů mezi levicí a pravicí) - jsou určeny pro jiný svět.

Další fatální chyba německé vlády Angely Merkelové. Nepokusila se řešit situaci v Chemnitz (nebo to alespoň předstírat), ale postupovala stylem: Každý, kdo bydlí v Chemnitz je rasista, nasilí vůči chemnitzským nebudeme řešit.

Pokud bylo cílem, aby se tamní lidé semknuli, byl to skvělý krok. Město Chemnitz je velikostí srovnatelné s Ostravou, je tedy dostatečně velké, aby mohlo vytvořit vlastní veřejné mínění v zásadě nezávislé na celostátních sdělovacích prostředcích. A je dost malé, aby tam nemohla vzniknout masivní "kavárna" a aby multikulti aktivisté byli jen izolovanou skupinkou. Už v loňských parlamentních volbách tam byla AfD druhou nejsilnější stranou, příště mohou pomýšlet na starostu. A jakmile existuje alespoň jedno dlouhodobé centrum odporu, je pro vládnoucí moc všechno těžší.

Zkrátka, potvrzuje se analýza z jedné nejmenované knihy. Nová aristokracie drží obrovskou koncentrovanou moc, ale zároveň je totálně neschopná.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…