Petr Hampl: Další zářez českých cenzorů

13.08.2021 17:23 | Komentář

Denní glosy Petra Hampla.

Petr Hampl: Další zářez českých cenzorů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Walter Kraft, autor bystrých postřehů a skvělých esejů, se stahuje do soukromého života a soukromého podnikání. Doufá, že tak bude ponechán na pokoji, což vůbec není jisté. České intelektuální prostředí tak přišlo o další výraznou postavu. Doufejme, že jen dočasně.

Dle mého soudu to způsobily dvě věci. Za prvé represe. Jeho fraškovité odsouzení, kdy soud odmítl vyslechnout svědky, nepovolil Walterovi závěrečnou řeč a pouze přečetl připravený rozsudek, to přece jen ještě není běžné ani u nás. To druhé je překvapivě malá míra podpory, jaké se mu dostalo. Většina politických aktivistů teď bojuje proti očkování, antibiotikům a rentgenům, takže nemá čas na takové “maličkosti” jako likvidace svobody projevu a soudy s disidenty. A ti ostatní nestíhají nebo jsou sami pod tlakem.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…