Petr Hampl: Hra na odpor bez rizika

18.09.2021 11:07 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Hra na odpor bez rizika
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Daniel Landa vydal „desatero odporu“ (ZDE), které rázně odmítá všechno, co by mohlo jakkoliv zpomalit či zmírnit doznívající epidemii. Jde až tak daleko, že vyzývá k násilnému odporu vůči státní moci, která by snad chtěla jakákoliv opatření prosazovat.

Jeho prohlášení zapadá do celkové atmosféry. Čím mírnější jsou opatření a čím méně se veřejnost o doznívající epidemii zajímá, tím víc se radikalizují protiočkovací skupiny. Radikalizují si i názorově. Hitem posledního týdne je například „objev“, že neexistují choroboplodné zárodky. Je tedy z principu nemožné, aby jeden člověk nakazil jiného. Veškeré zdravotní problémy jsou prý způsobeny špatnou náladou nebo vyvolány moderní medicínou.

Zajímavé je, že Landovo radikální prohlášení šíří velká média. Dostává se mu větší podpory než projevům prezidenta České republiky. Což jeho příznivcům nebrání povykovat, že jsou terčem diskriminace a cenzury.

V každém případě jde o snadné disidentství. Kdo je proti volné migraci a islamizaci českých zemí, ten může počítat s blokováním, vyhozením z práce, případně dokonce odsouzením (jako Walter Kraft). Pokud ale propagujete chování vedoucí k eskalaci epidemie, nehrozí vám vůbec nic. Dokonce ani občanskoprávní žaloby. Korporace Pfizer a další blahosklonně tolerují, jak jsou o nich šířeny nejrůznější lži – jako by jim to dokonce vyhovovalo. Takže jestli se chcete cítiti disidentem a neriskovat žádné nepohodlí, je tu jednoduchá cesta. Můžete horovat proti očkování, rouškám, karanténám. Můžete dokonce i nestydatě lhát. Disent bez represe. Není to krásné?

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla