Petr Hampl: Místo milých barbínek máme angažované blbky

01.12.2022 8:02 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Místo milých barbínek máme angažované blbky
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Takže kolega Vrábel prý má být stíhán za šíření poplašné zprávy, že česká vláda chystá raketový útok na Rusko. A proč ne rovnou, že česká vláda chce na Rusko zaútočit z vesmíru pomocí hvězdy smrti? Nicméně i já mám za to, že paní ministryně je tak strašně hloupá, že kdyby měla k dispozici rakety s jadernými hlavicemi, už by byla zahájila válku.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Naštěstí nemá k dispozici nic jiného než svůj twitterový účet. Tanky poslala na Ukrajinu, kde byly rozstříleny (a slíbené německé Leopardy jaksi nedorazily), a munice už podle všeho taky došla. Aspoň to píšou v New York Times, kde konstatují, že 20 členských států NATO včetně České republiky má prázdné sklady.

Nicméně i s twitterovým účtem a fotoaparátem dokáže paní ministryně provádět děsivé útoky na psychické zdraví uživatelů.

A všimněte si průběhu té kauzy. S tím trestním stíháním to napadne nějakou jednodušší husičku v redakci, která by ještě před generací udělala kariéru přes postel, a pak se dobře vdala za bohatého chlápka, s kterým by natáčela interview. Jenže dnes je taková cesta zavřená, takže místo milých barbínek máme angažované blbky.

V tom mozečku se objeví nápad s trestním stíháním, tupý dav nemyslících intelektuálů se dá do pohybu a trestní orgány jsou pod tlakem, aby začaly provádět represi. Jak už kdysi napsal Alexis de Tocqueville, teror davu je horší než teror diktátora.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…