Petr Hampl: Nepokřivená přirozenost podle Pirátů

04.11.2021 21:37 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Nepokřivená přirozenost podle Pirátů
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

„Křivit trh s povolenkami umělými regulačními opatřeními je nesmysl,“ tvrdí Pirát Peksa (ZDE). Zjevně má pocit, že existuje jakási přirozená přírodně-tržní situace, kdy povolenky rostou správně. A kdyby do téhle přirozené rovnováhy začaly zasahovat vlády, tak by ji pokřivily.

Ve skutečnosti to je samozřejmě výhradně administrativně-byrokratická záležitost. Bruselská nadvláda všechno zakáže, pak rozdá výjimku z vlastních zákazů, ty výjimky se dostanou k investičním fondům, ty zvyšují jejich cenu (mimo díky nesmyslnému množství fiktivních peněz generovaných evropskou centrální bankou), vydírají teplárny, elektrárny podniky a další, a lidé nemají na topení.

Co je na tom nepokřiveného? Tohle je přirozenost podle pirátů – přirozené je, když si prodavačka nemůže doma zatopit, takže budou mít deset stupňů, a když bankovní manažer dostane vyšší bonusy. Chtít to měnit je „pokřivení trhu“.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …