Petr Hampl: Obětavost je trestána, vyčůranost odměňována

15.02.2022 11:10 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Obětavost je trestána, vyčůranost odměňována
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Hampl

Nová vláda nastoupila do úřadů a hned mezi prvními rozhodnutími připravila dárek přetíženým zdravotníkům. Srazí jim peníze. Nemocnice tedy zase čekají spory o odměny a o to, co si můžou dovolit a co ne. Pěkně jsme se hrdinům odvděčili! A zároveň vláda přijala pár dalších rozhodnutí, kterými vědomě zvětšila nápor na nemocnice.

Ano, vláda nemá dost peněz, takže potřebuje šetřit. Ale moment, šetřit? Vždyť ta stejná vláda utrácí miliardy za nesmyslná zbraňová vybavení pro koloniální výpravy, na kterých nemáme žádný zájem. A ta stejná vláda okázale přidává svým vlastním spolustraníkům a přívržencům. To není v součtu tak obrovská částka, nicméně přesto se ten cynický výsměch lékařům a zdravotním sestrám špatně snáší.

Obávám se, že jsme narazili na jeden ze základních parametrů současného politického systému. Komukoliv pomůžeš a cokoliv uděláš zadarmo, tvoje vláda pochopí, že na tebe může naložit ještě víc. Bez jakýchkoliv hranic. Obětavost je trestána, vyčůranost je odměňována. Jak kdysi řekl Václav Klaus, je v pořádku, že zdravotní sestra má zlomek platu bankéře. Nikdo jí nebránil být taky bankéřem.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O protificovské nenávisti

15:22 Petr Hampl: O protificovské nenávisti

Denní glosy Petra Hampla.